vasárnap, december 10, 2023
HomeApple hírekAz Apple és a Google közösen száll harcba a járvány ellen

Az Apple és a Google közösen száll harcba a járvány ellen

A két óriáscég olyan szolgáltatást fejleszt, ami segít eldönteni, találkoztunk-e vírusfertőzöttel.

A koronavírus-járvány elleni küzdelem jegyében az Apple és Google szokatlan partnerséget jelentett be. Közös közleményük szerint olyan iOS és Android rendszereken használható kontaktkövető technológián dolgoznak, amely segíthet felderíteni, hogy találkoztunk-e fertőzöttekkel.

A részletek egyelőre homályosak, de a közlemény azt sejteti, hogy a technológia önkéntes alapú, és csak akkor jelöl meg bennünket is fertőzöttnek, ha azt bejelentjük.


A teljes értékű változat megjelenéséig még kell néhány hónap. Májusban az Apple és a Google olyan alkalmazás-programozási felületeket (API-kat) jelentet meg a fejlesztők számára, amelyek lehetővé teszik az iOS és Android mobilok közötti kontaktkutatást.

A közlemény szerint ugyanakkor az elkövetkező hónapokban az Apple és a Google kiadja a szolgáltatás Bluetooth alapú változatát iOS és Android platformra, amit az egészségügyi hatóságok is használhatnak majd.

Közleményükben a cégek hangsúlyozzák az adatvédelmi és biztonsági szempontok fontosságát: alighanem ez az egyik oka annak, hogy Bluetoothra építenek.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments