szerda, november 29, 2023
HomeApple hírekAz Apple és a Starbucks is a világ legetikusabb cégei között –...

Az Apple és a Starbucks is a világ legetikusabb cégei között – íme a teljes lista! | Forbes.hu

22 ország és 45 iparág 136 szereplője kapott elismerést kimagasló etikája, jogszabályi megfelelőségük és szervezetirányítási gyakorlataik miatt – közölte a Forbes.hu-val a vállalati etikai normákkal foglalkozó Ethisphere.

Telekommunikációs cégek, élelmiszeripari vállalatok, egészségügyi szolgáltatók, az IT szektor óriásai és számtalan egyéb iparág jeles képviselője is megtalálható a nemrég közzétett listán. A szervezet minden évben odaítéli a Világ legetikusabb vállalata címet azoknak a cégeknek, amelyek, mint írják, a jobb teljesítmény mellett kimagasló etikai irányelvek betartása révén végzik mindennapi tevékenységüket.

Idén debütált a listán például az Apple, a horvátországi Telekom vagy a Pfizer. A Pepsicót 16., a Starbucksot 14., a L’oréalt pedig 13. alkalommal ismerik el.

„Napjainkban az üzleti vezetők minden eddiginél nagyobb felelősséggel tartoznak azért, hogy etikusan járjanak el, elszámoltathatók, megbízhatóak legyenek és ezáltal a pozitív változás hajtóerejévé váljanak. A ’Világ legetikusabb vállalatai’ címmel elismert társaságok az integritás, a fenntarthatóság, a vállalatirányítási gyakorlatok, illetve a közösségek iránti elkötelezettségük alapján tovább inspirálhatnak mindannyiunkat” – mondta az Ethisphere vezérigazgatója, Timothy Erblich.

Kuriózumnak számít a tanácsadói szektor francia székhelyű képviselője, a Capgemini is, amely tíz egymást követő évben zsebelhette be az elismerést.

„Nagyon büszke vagyok a 10 egymást követő elismerésre – mondja Philippe Christelle, a Capgemini-csoport etikai főtisztviselője. – Bízunk benne, hogy munkavállalóink innovációkat és megoldásokat kínálnak ügyfeleink számára, miközben minden esetben a cég alapértékeinek megfelelően cselekednek, döntéseikkel és tetteikkel minden munkanapon hozzájárulva ilyen módon az etikai kultúránk építéséhez. Ez az elismerés az etikusabb jövő felépítése érdekében tett folyamatos, közös erőfeszítéseinket dicséri.”

A teljes lista ide kattintva böngészhető.

Borítókép: Ed Uthman / Wikimedia

Most Popular

Recent Comments