csütörtök, június 20, 2024
Home Apple hírek Az Apple és a Starbucks is a világ legetikusabb cégei között –...

Az Apple és a Starbucks is a világ legetikusabb cégei között – íme a teljes lista! | Forbes.hu

22 ország és 45 iparág 136 szereplője kapott elismerést kimagasló etikája, jogszabályi megfelelőségük és szervezetirányítási gyakorlataik miatt – közölte a Forbes.hu-val a vállalati etikai normákkal foglalkozó Ethisphere.

Telekommunikációs cégek, élelmiszeripari vállalatok, egészségügyi szolgáltatók, az IT szektor óriásai és számtalan egyéb iparág jeles képviselője is megtalálható a nemrég közzétett listán. A szervezet minden évben odaítéli a Világ legetikusabb vállalata címet azoknak a cégeknek, amelyek, mint írják, a jobb teljesítmény mellett kimagasló etikai irányelvek betartása révén végzik mindennapi tevékenységüket.

Idén debütált a listán például az Apple, a horvátországi Telekom vagy a Pfizer. A Pepsicót 16., a Starbucksot 14., a L’oréalt pedig 13. alkalommal ismerik el.

„Napjainkban az üzleti vezetők minden eddiginél nagyobb felelősséggel tartoznak azért, hogy etikusan járjanak el, elszámoltathatók, megbízhatóak legyenek és ezáltal a pozitív változás hajtóerejévé váljanak. A ’Világ legetikusabb vállalatai’ címmel elismert társaságok az integritás, a fenntarthatóság, a vállalatirányítási gyakorlatok, illetve a közösségek iránti elkötelezettségük alapján tovább inspirálhatnak mindannyiunkat” – mondta az Ethisphere vezérigazgatója, Timothy Erblich.

Kuriózumnak számít a tanácsadói szektor francia székhelyű képviselője, a Capgemini is, amely tíz egymást követő évben zsebelhette be az elismerést.

„Nagyon büszke vagyok a 10 egymást követő elismerésre – mondja Philippe Christelle, a Capgemini-csoport etikai főtisztviselője. – Bízunk benne, hogy munkavállalóink innovációkat és megoldásokat kínálnak ügyfeleink számára, miközben minden esetben a cég alapértékeinek megfelelően cselekednek, döntéseikkel és tetteikkel minden munkanapon hozzájárulva ilyen módon az etikai kultúránk építéséhez. Ez az elismerés az etikusabb jövő felépítése érdekében tett folyamatos, közös erőfeszítéseinket dicséri.”

A teljes lista ide kattintva böngészhető.

Borítókép: Ed Uthman / Wikimedia

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments