vasárnap, február 5, 2023
Home Apple hírek Az Apple és a Starbucks is a világ legetikusabb cégei között –...

Az Apple és a Starbucks is a világ legetikusabb cégei között – íme a teljes lista! | Forbes.hu

22 ország és 45 iparág 136 szereplője kapott elismerést kimagasló etikája, jogszabályi megfelelőségük és szervezetirányítási gyakorlataik miatt – közölte a Forbes.hu-val a vállalati etikai normákkal foglalkozó Ethisphere.

Telekommunikációs cégek, élelmiszeripari vállalatok, egészségügyi szolgáltatók, az IT szektor óriásai és számtalan egyéb iparág jeles képviselője is megtalálható a nemrég közzétett listán. A szervezet minden évben odaítéli a Világ legetikusabb vállalata címet azoknak a cégeknek, amelyek, mint írják, a jobb teljesítmény mellett kimagasló etikai irányelvek betartása révén végzik mindennapi tevékenységüket.

Idén debütált a listán például az Apple, a horvátországi Telekom vagy a Pfizer. A Pepsicót 16., a Starbucksot 14., a L’oréalt pedig 13. alkalommal ismerik el.

„Napjainkban az üzleti vezetők minden eddiginél nagyobb felelősséggel tartoznak azért, hogy etikusan járjanak el, elszámoltathatók, megbízhatóak legyenek és ezáltal a pozitív változás hajtóerejévé váljanak. A ’Világ legetikusabb vállalatai’ címmel elismert társaságok az integritás, a fenntarthatóság, a vállalatirányítási gyakorlatok, illetve a közösségek iránti elkötelezettségük alapján tovább inspirálhatnak mindannyiunkat” – mondta az Ethisphere vezérigazgatója, Timothy Erblich.

Kuriózumnak számít a tanácsadói szektor francia székhelyű képviselője, a Capgemini is, amely tíz egymást követő évben zsebelhette be az elismerést.

„Nagyon büszke vagyok a 10 egymást követő elismerésre – mondja Philippe Christelle, a Capgemini-csoport etikai főtisztviselője. – Bízunk benne, hogy munkavállalóink innovációkat és megoldásokat kínálnak ügyfeleink számára, miközben minden esetben a cég alapértékeinek megfelelően cselekednek, döntéseikkel és tetteikkel minden munkanapon hozzájárulva ilyen módon az etikai kultúránk építéséhez. Ez az elismerés az etikusabb jövő felépítése érdekében tett folyamatos, közös erőfeszítéseinket dicséri.”

A teljes lista ide kattintva böngészhető.

Borítókép: Ed Uthman / Wikimedia

Most Popular

Éhezik a HOLD!

Nem nagyon, de valamelyest. Óriási akciónk van ugyanis: ha most nyit nálunk Online Vagyonkezelés számlát, akkor az ön megtakarításának gyarapításán alig keresünk pénzt. A...

Még a zsebünkben is elfér?

Nem akar lemaradni az óriáscég. Az elmúlt évek során egyre több telefongyártó jelentkezett különleges kialakítású telefonokkal, tabletekkel. A Samsung a Galaxy Z Fold és...

Bivalyerős kamerával érkezik az új Samsung Galaxy S-sorozat

A Galaxy S23 Ultrában egy 200 megapixeles kamera van, ami akár 100x-os zoommal is értékelhető képeket készít, Európából nézve a legfontosabb változás mégsem ez:...

Mire jó egy okosotthon és hogyan alakítsuk ki a rendszert a lakásunkban?

Az okosotthon már közel sem az a futurisztikus koncepció, ami pár évtizede még csak a távoli jövő különlegességének ígérkezett, hanem bárki által elérhető, hétköznapi...

Recent Comments