vasárnap, december 10, 2023
HomeApple hírekAz Apple is szankcionálja Oroszországot

Az Apple is szankcionálja Oroszországot

Az Apple nem ad el több terméket Oroszországban, és a szolgáltatásait is korlátozza, válaszul Oroszország ukrajnai inváziójára.

Ukrajna Putyin parancsára történő lerohanása óta a nyugati cégek egymás után jelentik be Oroszországgal szembeni szankcióikat, illetve az országból történő kivonulásukat. Ugyan az Apple nem szeretné elveszteni megszerzett pozícióját az orosz piacon, bejelentette, hogy szünetelteti a termékek értékesítését az országban, és egyéb szankciókkal is igyekszik aláásni az orosz kormány működését.

A BBC közlése szerint az Apple Pay és egyéb szolgáltatások, mint például az Apple Maps korlátozottan működnek csak, utóbbi a felhasználók biztonsága érdekében letiltotta az élő forgalmi adatok közlését Ukrajnában, hogy azokat ne tudják harcászati célokra felhasználni. Ezt a lépést egyébként egy másik népszerű térképes alkalmazás, a Google Térkép is meglépte ugyanezen okokból kifolyólag.

Mihajlo Fedorov ukrán miniszterelnök-helyettes, aki a digitális fejlesztésért felelős miniszteri posztot is betölti, korábban a Twitteren fordult segítségért az Apple-höz, amelyben azt kérte, hogy a cég ne értékesítsen tovább Oroszországban, valamint a szolgáltatásaiból és alkalmazásokat árusító boltjából, az App Store-ból is zárja ki az országot.

A Reuters beszámolójából kiderül, hogy az orosz felhasználók kedden még hozzá tudtak férni az Apple online áruházaihoz, ám az iPhone-vásárlások már kudarcba fulladtak, a rendszer ugyanis azt jelezte, hogy a készülékek nem szállíthatók.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Most Popular

Recent Comments