szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek Az Apple önvezető autója egy négy keréken guruló tojás?

Az Apple önvezető autója egy négy keréken guruló tojás?

Lehet, hogy így néz ki az Apple régóta pletykált futurisztikus autója? – tette fel a kérdést a The Sun, mielőtt lerántotta volna a leplet egy rendhagyó modell terveiről.

Egy autótervező olyan önvezető jármű prototípusával állt elő, amely gyakorlatilag egy bizarr, 360 fokban forgatható gömb négy keréken. A Devanga Borah által elképzelt koncepció a régóta várt közlekedési eszköz egyik lehetséges kivitelezését mutatja be – közölte a brit lap.

Két ülés kapott helyet a forgó fülkében, mintha egy sci-fi filmből lépett volna elő. A Yanko Design beszámolója szerint kétszárnyú ajtó nyitja és zárja az utasteret. Az ülések hátradöntött pozíciója felel a maximális kényelemért. A stílus is nagyon Apple-közeli, a letisztult fehér és fekete színeket követi, és persze az ikonikus logó is ott díszeleg rajta.

Az iPhone-gyártó évek óta szűkszavúan nyilatkozik az autós projektjéről, és végül úgy is dönthet, hogy egyáltalán nem folytatja ezt a vonalat. A jelenlegi hírek szerint minimum 2028-ig kell várjanak az érdeklődök arra, hogy megpillanthassák az elkészült járművet. A titkos munka Project Titan néven ismert, melynek keretében az Apple egy olyan elektromos autót készíthet, amely a Teslával vetekedhet (legalábbis önvezetés terén).

Úgy tudni, hogy 2014 óta több változtatáson is átesett a koncepció, miközben a cég azt vizsgálta, hogyan nézhet ki a vezető nélküli személyautók jövője. Korábban úgy gondolták, hogy az Apple a Kiával dolgozik együtt egy jármű kifejlesztésén. A tervek azonban egyelőre nem nyilvánosak.

Egyesek szerint a koronavírus-járvány jelentős késedelmet okozott az Apple-nek. Egy névtelen forrás korábban azt mondta a Reutersnek, hogy a a tervek szerint az autó új akkumulátorral rendelkezne, amely olyan új szintet jelent majd a high-tech szegmensben, mint amikor először jelent meg az iPhone a telefonpiacon.

A címlapfotó illusztráció.

Most Popular

Indul a SkyShowtime – mit nézhetsz az új streamingszolgáltatón?

A SkyShowtime február 14-től lesz elérhető Albániában, Csehországban, Észak-Macedóniában, Koszovóban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában. Az ígéretek szerint változatos, lenyűgöző szórakozási lehetőséget nyújt rendkívül...

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments