szerda, április 24, 2024
Home Apple hírek Az idén négy új számítógépet is piacra dobhat az Apple

Az idén négy új számítógépet is piacra dobhat az Apple

Asztali és hordozható fronton is frissítések elé néz a Macek palettája.

A pletykákat elnézve kifejezetten mozgalmas év lesz ez az Apple és a márka rajongói számára, mivel az idén nemcsak az első USB-C-s iPhone-ok mutatkoznak be, hanem az évek óta várt prémium VR-headset is, amit Reality Pró néven emlegetnek a jól értesült szivárogtatók.

Az egyik ilyen Mark Gurman, aki most egy friss jelentésben rántotta le a leplet az almás cég számítógépes terveiről, s ha a forrásai nem tévednek, ezen a fronton is tartogat néhány újdonságot a 2023-as esztendő.

A Bloomberg elemzője a Power On hírlevél legutóbbi kiadásában fedte fel, hogy értesülései szerint az Apple négy új Macet is piacra dob az idei évben. Az egyik a 24 hüvelykes iMac frissítése, amit állítólag a 2021-ben bemutatott jelenlegi generáció színeivel tesztelnek, és valamikor az év második felében kerül boltokba. A gép nagy dobása a házon belül fejlesztett M3-as processzor lehet, a mostani iMacekben ugyanis még a 2020-as M1 dolgozik.

Ami a többi új Macet illeti, Gurman tudomása szerint az Apple frissíteni fogja a 13 hüvelykes MacBook Airt, és most először egy 15 hüvelykes variánst is kapunk a pillekönnyű laptopból. A teljesítmény szerelmesei pedig az új Mac Pro miatt izgulhatnak, mivel az idén a profiknak szánt masina is megújulhat. Az aktuális Mac Prót még 2019-ben leplezték le, ezért továbbra is az Inteltől érkező Xeon-processzorokat használja, a következő generációban viszont már az M2 Ultra duruzsolhat.

A 2023-as Macek mellett Gurman a távolabbi jövőbe is vetett egy pillantást: 2024 első felében az iPad Pro is kap egy nagy frissítést M3-as chippel és OLED kijelzővel. Habár régóta téma, hogy az utóbbi a MacBookokba is beköszön, az elemző szerint erre leghamarabb csak a 2025-ös szezonban érdemes számítanunk.

Az idő persze majd eldönti, hogy mindebből mi és mikor válik valóra, az Apple következő dobása viszont jó eséllyel a szokásos tavaszi termékbemutató lesz, melynek keretében az iPhone 14 is kaphat egy apró frissítést.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments