péntek, június 21, 2024
Home Iphone Az iPhone 15-tel korszakváltásra készülhet az Apple, már ha igazak a pletykák

Az iPhone 15-tel korszakváltásra készülhet az Apple, már ha igazak a pletykák

Teljes átalakuláson eshet át az iPhone 15-ös modellcsalád.

Az Apple alig három hónapja dobta piacra legújabb okostelefonjait, az iPhone 14-modellcsalád tagjait, máris a következő szériás készülékekről pletykálnak, amik ha igazak, akkor annyira komoly újításokkal érkezik majd az új széria, hogy egy korszakváltással is felérhet. Nézzük, miket hallani:

  • USB-C – bár az Európai Unió csak 2024-től kötelezi a gyártókat a sztenderdnek számító csatlakozó beépítésére, az Apple már jövőre beállhat a sorba.
  • Új dizájn – állítólag az aluminium és rozsdamentes acél a múlté, merthogy titánból készülhetnek a készülékek, amik ráadásul ismét szépen lekerekített sarkokat kaphatnak.
  • Nem lesz nyomógomb –  úgy hírlik, hogy a hangerő- és a bekapcsológombot egy érintésérzékeny felület válthatja, azaz nem lesz fizikai gomb.
  • Új név – az Apple szeretné még jobban megkülönböztetni az új széria csúcskészülékét a modellcsalád többi tagjától, ezért azt nem iPhone 15 Pro Maxnak tervezi elnevezni, hanem a Samsung után iPhone 15 Ultrának.
  • Periszkópos kamera – az Apple növelni szeretné a készülékek zoom-képességét, ezért bevezeti a periszkópos kamerát ezzel lehetővé téve az 5-szörös vagy akár a 10-szeres optikai zoomot. Viszont ezt csak a Pro Max/Ultra kaphatja meg.
  • Új chip, több RAM – a (4 nm-es) A16 Bionic processzort egy (3 nm-es) A17 Bionic válthatja, miközben 8 GB memória kerül a készülékekbe, ám ezekből csak a Prónak és a Pro Maxnak/Ultrának juthat.

Az új iPhone, a 15-ös modellcsalád vélhetően a szokásos kora őszi időpontban érkezik, addig is ezeket az információkat kezeljük fenntartással.

(Forrás: Macrumors.com)

Ez is érdekelhet:

Itt az összehajtható iPhone

Egy youtuber (persze nem egyedül) megépítette az első összecsukható iPhone-t, ha már az Apple nem hajlandó rá.

És ezt olvastad már?

Egy magyar műholdat visz az űrbe Elon Musk rákétája

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments