vasárnap, február 5, 2023
Home Iphone Az iPhone SE 2022-es típus egy modern okostelefon...

Az iPhone SE 2022-es típus egy modern okostelefon…

Az új iPhone SE 2022 5G-t és természetesen az Apple legújabb és legjobb processzorát is tartalmazza.

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Vannak más figyelemre méltó fejlesztések, mint például a nagyobb akkumulátor és néhány szoftver-alapú kamerafrissítés, amelyek minden bizonnyal segítik az okostelefon technikai értelemben vett naprakészen tartását. Továbbá ott van a Home gomb Touch ID-vel, amelyet néhányan inkább a Face ID és a kézmozdulatokkal történő navigáció helyett jobban előnyben részesítenek.

Az iPhone SE 2022-es típus egy modern okostelefon klasszikus kivitelben

A klasszikus iPhone SE 2022-ben újragondolva

A mindennapi használat során ez a telefon úgy viselkedik, mint egy csúcskategóriás processzorral rendelkező Apple okoskészülék. Az alkalmazások gyorsan megnyílnak, és még a grafikaigényes Genshin Impact is zökkenőmentesen fut. Az iPhone SE 2022 egy egészen jó árérték-arányú (alig 200 ezer forintért beszerezhető online) készülék.

Ezt a pozitív tulajdonságot némiképp beárnyékolja a kis képernyő, amely egy 4,7 hüvelykes, 750 x 1334 pixeles LCD, ami kültéri használatra is elegendő fényerőt biztosít. Azonban nem kapja meg az OLED-hez hasonló előnyöket, és határozottan ez az egyik legkisebb képernyő, amelyet ma egy új okostelefonon értékesítenek. A szöveg az alapértelmezett beállítás mellett kicsinek tűnik, bár nagyítható, de így is többet kell görgetni.

Az iPhone SE 2022-es alapmodellhez csak 64 GB belső tárhely tartozik. Ez akkor lehet hasznos, ha megfontoltan töltünk le alkalmazásokat, és nem készítünk nagyfelbontású fényképeket, vagy ha okosan töltjük fel a fájlokat a felhőtárhelyre. Ellenkező esetben költhetünk majd többet a 128 GB-os verzióért, ami ma már alap, ha azt akarjuk, hogy ez a telefon néhány évnél tovább bírja. Ennek megfelelően gondolkodjunk, hogy melyik iPhone SE 2022 típus a legjobb.

Az akkumulátor legalább sokáig bírja

A szuperhatékony chip, a megújult akkumulátor és az iOS 15 szoftver okosan működik együtt a még hosszabban tartó üzemidő eléréséért. Ha tölteni szeretnénk az iPhone SE 2022 telefont, simán rátehetjük egy vezeték nélküli töltőre, vagy egy legalább 20 Watt teljesítményű adapterhez csatlakoztatva gyorstöltéssel alig 30 perc alatt szinte a nulláról akár 50%-ra feltölthető az eszköz.

Az iOS 15 az iPhone SE 2022 hajtóereje

Ezzel könnyen megosztható FaceTime‑on, ami épp a képernyőn van – fájlokat, filmeket, zenét vagy mást. A képeken lévő feliratok pár koppintással felhasználhatók üzenetküldésre, hívásindításra vagy navigációra. A folyamatos biztonsági és funkció­frissítéseknek hála az iPhone SE 2022 egyre jobb lesz – így későbbiekben örömünket leljük benne.

Az iPhone SE 2022-es modellen sajnos nincs MagSafe, amely a kiegészítők új világát nyitná meg, ugyanakkor továbbra is kínál szabványos Qi vezeték nélküli töltést. Ez a funkció semmiképpen sem garantált egy 400 ezer alatti termékben, ezért ezt tekintsük úgy, mint egy előny, vagy plusz pont az iPhone SE 2022 számára. A telefon IP67-es por- és vízállóságot szintén magában foglal – ez egy másik ritkaság ebben a középkategóriában – ennek megfelelően masszívan ellenáll az ilyen veszélyeknek.

A legutóbbi eszköztípushoz hasonlóan az iPhone SE 2022 csak egy hátsó kamerát tartalmaz, egy 12 megapixeles f/1.8-as optikai stabilizátorral, amely a telefon vaskos előlapjáig ér, valamint egy 7 megapixeles f/2.2-es szelfi kamerát. Valójában mindkét kameramodul ugyanaz a hardver, mint a 2020-as verzióban. Manapság nem találni túl sok készüléket egyetlen hátlapi kamerával, ugyan a hardver régi, a képminőség minden bizonnyal elég jó a napi pillanatfelvételekhez. Tudunk készíteni még tisztességes kinézetű portré módú fényképeket, akár egyetlen objektívvel.

Döntés előtt

Elmondhatjuk, hogy a negatívumokat (apró 4,7 hüvelykes kijelző, a fényképezőgépből hiányzik az éjszakai mód, valamint az alapmodell csak 64 GB tárhelyet tartalmaz) leszámítva, aki nagy rajongója ennek a formának és a Touch ID-nek, akkor valószínűleg ez az utolsó esélye, hogy ragaszkodjon hozzájuk. Ha két éven belül látunk egy másik SE-eszközt, valószínűleg megszűnik a nagy előlapok és a „Home” gomb, mert a fejlődés gyorsan halad. Addig is az iPhone SE 2022 egy erős okostelefon marad retro dizájnnal, ami a legtöbbünk számára egy kicsit ódivatú lehet.

Most Popular

Éhezik a HOLD!

Nem nagyon, de valamelyest. Óriási akciónk van ugyanis: ha most nyit nálunk Online Vagyonkezelés számlát, akkor az ön megtakarításának gyarapításán alig keresünk pénzt. A...

Még a zsebünkben is elfér?

Nem akar lemaradni az óriáscég. Az elmúlt évek során egyre több telefongyártó jelentkezett különleges kialakítású telefonokkal, tabletekkel. A Samsung a Galaxy Z Fold és...

Bivalyerős kamerával érkezik az új Samsung Galaxy S-sorozat

A Galaxy S23 Ultrában egy 200 megapixeles kamera van, ami akár 100x-os zoommal is értékelhető képeket készít, Európából nézve a legfontosabb változás mégsem ez:...

Mire jó egy okosotthon és hogyan alakítsuk ki a rendszert a lakásunkban?

Az okosotthon már közel sem az a futurisztikus koncepció, ami pár évtizede még csak a távoli jövő különlegességének ígérkezett, hanem bárki által elérhető, hétköznapi...

Recent Comments