Home Apple hírek Bemutatott egy új olcsó iPhone-t az Apple: péntektől rendelhető

Bemutatott egy új olcsó iPhone-t az Apple: péntektől rendelhető

A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Új iPhone-t mutatott be ma az Apple a 2016-ban piacra dobott iPhone SE mintájára.

Az új készülék ugyanúgy az iPhone SE nevet kapja, mint a korábbi „olcsó iPhone”, több olyan alkatrész is lesz benne, ami a drágább 11-es modellekben megtalálható, külsőre pedig olyan lesz, mint a 2017-ben bemutatott iPhone 8.

Az előrendelések pénteken indulnak, 399 dollárba kerül majd a legolcsóbb telefon és április 24-től kerülnek az üzletekbe a készülékek.

1
Az iPhone SE, forrás: Apple

A telefon leginkább az iPhone 8-nak jelent versenytársat, amit 449 dollártól lehet megvásárolni jelenleg. A 2017-es csúcsmodellhez képest olcsóbb és nagyobb tudású lesz az iPhone SE, hiszen több olyan alkatrészt megkapott, ami a 11-es szériában található (jelenleg az iPhone 11 699 dollártól, az iPhone 11 Pro 999 dollártól vásárolható meg).

  • Az iPhone SE az iPhone 11 készülékekben lévő A13 processzorral kerül forgalomba, ami a fényképek minőségét javítja a HDR és a portré módokban, az újabb processzoron ráadásul gyorsabban futnak az alkalmazások és a játékok is.
  • Az iPhone 8-hoz hasonlóan lehet vezeték nélkül tölteni majd az iPhone SE készülékeket, víz-és porálló lesz IP67 szabvány szerint és a home gombba lesz beépítve az ujjlenyomat-azonosítás.
  • Támogatja a 4K-s videófelvételeket, 60 fps képfrissítéssel és nem lesz hozzá jack-csatlakozó.
  • Fehér, fekete és piros színben lesz elérhető.
  • Az alapmodell 64GB tárhellyel kerül forgalomba, 399 dollárért, a 128 GB modell 449 dollár, a 256 GB modell pedig 549 dollár lesz.
  • A készülékhez egy éves Apple TV+ előfizetés jár, az Apple ősszel elindult streaming médiaszolgáltatása.

Az Apple magyar honlapja szerint 179 990 forinttól indul a készülék itthon, a nagyobb tárhellyel rendelkező készülékek pedig 199 990 forintba, illetve 239 990 forintba kerülnek majd.

Nincs most könnyű helyzetben a globális okostelefon-piac, a koronavírus-válságban sokan levesztették munkájukat, ami hatással lesz a készülékek keresletére, a gyártás pedig akadozott Kínában a gyárbezárások és a logisztikai problémák miatt. Februárban nagyot zuhantak a telefonértékesítések Kínában, ezzel együtt az iPhone eladásai is, most pedig a globálissá váló járvány miatt a Kínán kívüli üzleteit is be kellett zárnia az Apple-nek. Februárban az Apple közölte, hogy nem fogja tudni teljesíteni az első negyedéves bevételcélját a koronavírus miatt. De a cég már bizakodó, szerinte a beszállítói láncok akadozása ellenére el tudja látni majd az iPhone SE keresletét és jó hír az is, hogy Kínában gyorsan fellendültek újra az eladási, ötször annyi iPhone-t tudott eladni márciusban, mint februárban.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Tízből kilenc: ennyire nagy a frissítési kedv az iPhone-osoknál

Bár még csak néhány hónapja érhető el az iOS 14, az alkalmas okostelefonok 90 százaléka már azt futtatja. Markáns különbség az iOS-es és...

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Az iPhone 12 5G menti meg az Apple-t? – Telefonguru hír

Az iPhone 12 5G segíthet az Apple-nek, hogy 2021-ben 240 millió iPhone-t adjon el. 2020 negyedik negyedévében az Apple rekordszámú iPhone-t szállított, és úgy...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Recent Comments