szerda, február 28, 2024
Home Apple hírek Bemutatott egy új olcsó iPhone-t az Apple: péntektől rendelhető

Bemutatott egy új olcsó iPhone-t az Apple: péntektől rendelhető

A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Új iPhone-t mutatott be ma az Apple a 2016-ban piacra dobott iPhone SE mintájára.

Az új készülék ugyanúgy az iPhone SE nevet kapja, mint a korábbi „olcsó iPhone”, több olyan alkatrész is lesz benne, ami a drágább 11-es modellekben megtalálható, külsőre pedig olyan lesz, mint a 2017-ben bemutatott iPhone 8.

Az előrendelések pénteken indulnak, 399 dollárba kerül majd a legolcsóbb telefon és április 24-től kerülnek az üzletekbe a készülékek.

Az iPhone SE, forrás: Apple

A telefon leginkább az iPhone 8-nak jelent versenytársat, amit 449 dollártól lehet megvásárolni jelenleg. A 2017-es csúcsmodellhez képest olcsóbb és nagyobb tudású lesz az iPhone SE, hiszen több olyan alkatrészt megkapott, ami a 11-es szériában található (jelenleg az iPhone 11 699 dollártól, az iPhone 11 Pro 999 dollártól vásárolható meg).

  • Az iPhone SE az iPhone 11 készülékekben lévő A13 processzorral kerül forgalomba, ami a fényképek minőségét javítja a HDR és a portré módokban, az újabb processzoron ráadásul gyorsabban futnak az alkalmazások és a játékok is.
  • Az iPhone 8-hoz hasonlóan lehet vezeték nélkül tölteni majd az iPhone SE készülékeket, víz-és porálló lesz IP67 szabvány szerint és a home gombba lesz beépítve az ujjlenyomat-azonosítás.
  • Támogatja a 4K-s videófelvételeket, 60 fps képfrissítéssel és nem lesz hozzá jack-csatlakozó.
  • Fehér, fekete és piros színben lesz elérhető.
  • Az alapmodell 64GB tárhellyel kerül forgalomba, 399 dollárért, a 128 GB modell 449 dollár, a 256 GB modell pedig 549 dollár lesz.
  • A készülékhez egy éves Apple TV+ előfizetés jár, az Apple ősszel elindult streaming médiaszolgáltatása.

Az Apple magyar honlapja szerint 179 990 forinttól indul a készülék itthon, a nagyobb tárhellyel rendelkező készülékek pedig 199 990 forintba, illetve 239 990 forintba kerülnek majd.

Nincs most könnyű helyzetben a globális okostelefon-piac, a koronavírus-válságban sokan levesztették munkájukat, ami hatással lesz a készülékek keresletére, a gyártás pedig akadozott Kínában a gyárbezárások és a logisztikai problémák miatt. Februárban nagyot zuhantak a telefonértékesítések Kínában, ezzel együtt az iPhone eladásai is, most pedig a globálissá váló járvány miatt a Kínán kívüli üzleteit is be kellett zárnia az Apple-nek. Februárban az Apple közölte, hogy nem fogja tudni teljesíteni az első negyedéves bevételcélját a koronavírus miatt. De a cég már bizakodó, szerinte a beszállítói láncok akadozása ellenére el tudja látni majd az iPhone SE keresletét és jó hír az is, hogy Kínában gyorsan fellendültek újra az eladási, ötször annyi iPhone-t tudott eladni márciusban, mint februárban.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments