Home Apple hírek Bemutatott egy új olcsó iPhone-t az Apple: péntektől rendelhető

Bemutatott egy új olcsó iPhone-t az Apple: péntektől rendelhető

A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Új iPhone-t mutatott be ma az Apple a 2016-ban piacra dobott iPhone SE mintájára.

Az új készülék ugyanúgy az iPhone SE nevet kapja, mint a korábbi „olcsó iPhone”, több olyan alkatrész is lesz benne, ami a drágább 11-es modellekben megtalálható, külsőre pedig olyan lesz, mint a 2017-ben bemutatott iPhone 8.

Az előrendelések pénteken indulnak, 399 dollárba kerül majd a legolcsóbb telefon és április 24-től kerülnek az üzletekbe a készülékek.

Az iPhone SE, forrás: Apple

A telefon leginkább az iPhone 8-nak jelent versenytársat, amit 449 dollártól lehet megvásárolni jelenleg. A 2017-es csúcsmodellhez képest olcsóbb és nagyobb tudású lesz az iPhone SE, hiszen több olyan alkatrészt megkapott, ami a 11-es szériában található (jelenleg az iPhone 11 699 dollártól, az iPhone 11 Pro 999 dollártól vásárolható meg).

  • Az iPhone SE az iPhone 11 készülékekben lévő A13 processzorral kerül forgalomba, ami a fényképek minőségét javítja a HDR és a portré módokban, az újabb processzoron ráadásul gyorsabban futnak az alkalmazások és a játékok is.
  • Az iPhone 8-hoz hasonlóan lehet vezeték nélkül tölteni majd az iPhone SE készülékeket, víz-és porálló lesz IP67 szabvány szerint és a home gombba lesz beépítve az ujjlenyomat-azonosítás.
  • Támogatja a 4K-s videófelvételeket, 60 fps képfrissítéssel és nem lesz hozzá jack-csatlakozó.
  • Fehér, fekete és piros színben lesz elérhető.
  • Az alapmodell 64GB tárhellyel kerül forgalomba, 399 dollárért, a 128 GB modell 449 dollár, a 256 GB modell pedig 549 dollár lesz.
  • A készülékhez egy éves Apple TV+ előfizetés jár, az Apple ősszel elindult streaming médiaszolgáltatása.

Az Apple magyar honlapja szerint 179 990 forinttól indul a készülék itthon, a nagyobb tárhellyel rendelkező készülékek pedig 199 990 forintba, illetve 239 990 forintba kerülnek majd.

Nincs most könnyű helyzetben a globális okostelefon-piac, a koronavírus-válságban sokan levesztették munkájukat, ami hatással lesz a készülékek keresletére, a gyártás pedig akadozott Kínában a gyárbezárások és a logisztikai problémák miatt. Februárban nagyot zuhantak a telefonértékesítések Kínában, ezzel együtt az iPhone eladásai is, most pedig a globálissá váló járvány miatt a Kínán kívüli üzleteit is be kellett zárnia az Apple-nek. Februárban az Apple közölte, hogy nem fogja tudni teljesíteni az első negyedéves bevételcélját a koronavírus miatt. De a cég már bizakodó, szerinte a beszállítói láncok akadozása ellenére el tudja látni majd az iPhone SE keresletét és jó hír az is, hogy Kínában gyorsan fellendültek újra az eladási, ötször annyi iPhone-t tudott eladni márciusban, mint februárban.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Csinosabbá válhatnak az Apple számítógépei

Többek közt búcsúzhat a Touch Bar a laptopokról, megújulhat végre az iMac. A rendre jól értesültnek bizonyuló Ming-chi Kuo piacelemző szerint nem csak a saját...

Újabb cég fordult az EU-hoz az Apple adó miatt

Újabb tartalomterjesztő platform fordult panasszal az Európai Bizottság versenyügyi szervéhez az Apple által az App Store piactéren keresztül végzett értékesítések kapcsán számított jutalékrendszere miatt....

Legyőzte az Apple-t a kis magyar cég

Különleges élmény volt, hogy »egy lapon« emlegetnek a világ egyik legnagyobb márkájának vezérigazgatójával, még ha bírósági tárgyalási idézés is volt, azt viszont már...

Appon belüli vásárlásokat is megoszthatóvá tesz az Apple

Kiterjeszti az App Store Family Sharing funkcióját az Apple: a megoldással a családtagok már az olyan alkalmazáson belüli vásárlásaikat is megoszthatják egymás között, mint...

Recent Comments