csütörtök, január 20, 2022
Home Iphone Döbbenet: időutazó, iPhone-nal játszó férfi tűnt fel 1636-ban? Ez a kép azonnal...

Döbbenet: időutazó, iPhone-nal játszó férfi tűnt fel 1636-ban? Ez a kép azonnal megszállja majd az elmédet

A kép döbbenetes, főleg mai szemmel nézve. Az tényleg egy iPhone? És ha nem, akkor pontosan mi lehet?

Steve Jobs 2007. január 9-én mutatta be az első korszakalkotó iPhone-t, amely azóta is a 21. század szinonímája. 2007-ben még semmit sem sejtettünk, hogy mit fogunk ezek után a nyakunkba, no meg főleg a kezünkbe kapni, micsoda információáradat zúdul majd ránk, mostanra azonban ez lett a természetes. A mai kor emberének mindennapjai már olyannyira a különböző kütyük ölelésben zajlanak, hogy simán megesik, még ott is technikai vívmányokat látunk, ahol nem is lehetnének.

Persze még az is megesik, hogy ezeket a váratlan iPhone-észleléseket az Apple is felhasználja marketingcélokra, mint például most júniusban az éves nagy fejlesztői konferenciájuk, a WWDC promóciójára.

Szóval elég nehéz mentesíteni magunkat a mindennapi hatások alól még akkor is, ha egy nagy művészi teljesítményt kellene értékelnünk. És hát van az internetes fórumoknak egy  kedvelt közös témája, hogy nyomokat keresnek az időutazás létezésére. A zsáneren belül pedig van még egy alzsáner is, amely arról regél, hogy az iPhone már évszázadokkal előtt is létezett, merthogy valaki visszavitte azt, egyes művészek pedig ezeket a kütyüket előszeretettel szerepeltették az alkotásaikon is.

A dolog amennyire abszurd, annyira szórakoztató is. Az időutazás-vadászat eredményei pedig néha egészen meghökkentők.

Az egyik legjobb találat egy 19. századi osztrák festő, Ferdinand Georg Waldmüller alkotása, amelyen egy lány imakönyvet a kezében tartva jön felénk a képen. Még az Apple CEO-jától is megkérdezték, hogy mit gondol a képről, Tim Cook persze viccesen csak annyit fűzött hozzá, hogy hirtelen őt is megzavarta az ábrázolás.

[embedded content]

De itt van egy másik művészettörténeti csúcsteljesítmény is, Pieter de Hooch 350 éve készült festménye, amelyen szintén, mintha egy iPhone 12-es tűnne fel a lány kezében.

Utólag kiderült, hogy egy levélről van szó.

[embedded content]

Egy 1937-ben készült képen azonban egyelőre nem feltétlenül lehet tudni, hogy egy őslakos indián mit tart a kezében. A jelenet amúgy egy 1636-os eseményt ábrázol, méghozzá a Massachusett-ben található Springfield város alapítását. A legvalószínűbb az, hogy az őslakos egy tükröt néz, de természetesen első blikkre ez is egy okostelefonnak tűnik, leginkább pedig egy iPhone 5-nek.

[embedded content]

De ennél a képnél is megdöbbentőbb egy Tyson-meccsen készült felvétel, ott valóban járt egy időutazó? Íme az elmélet:

(via BoingBoing)

Borítókép: simerpreet singh/Unsplash

Most Popular

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát A Momentum ifjú politikusa...

Ismét megtörtént: lenyomta az Apple a Samsungot

A tavalyi utolsó negyedévben mindössze egy százalékkal nőtt az okostelefonok eladása a világon az előző év azonos időszakához képest az ellátási láncok problémái és...

Az Apple szerint milliók biztonságát kockáztatják

A technológiai óriásvállalat, az Apple az amerikai törvényhozóknak írt levelében azt állítja, hogy a szenátusban tárgyalt két trösztellenes törvényjavaslat veszélyezteti az iPhone-felhasználók millióinak a...

Veszélybe kerültek az Apple-felhasználók – Napi.hu

 A 9to5Mac szerint a FingerprintJS nyilvánosságra hozott egy olyan sérülékenységet, amely lehetővé teszi a támadók számára, hogy megszerezzék a Safari 15-ben tárolt böngészőelőzményeket,...

Recent Comments