csütörtök, július 18, 2024
Home Macbook Durván csökkentek az Apple eladásai, nem kell a Mac és az IPad

Durván csökkentek az Apple eladásai, nem kell a Mac és az IPad

Óriásit zuhant az Apple számítógép-eladása az idei első negyedévben a tavalyi év azonos időszakához képest. Konkrétan 40,5 százalékkal kevesebb Macet és iPadet értékesítettek az említett időszakban. Ezzel együtt az Apple részesedése a személyi számítógépek terén 8,6 százalékról 7,2 százalékra csökkent az IDC adatai szerint.

Alanya,,Turkey,-,April,10,,2020:,Man,Hand,Table,Backgrounds Alanya, Turkey - April 10, 2020: Man hand table backgrounds MacOS Catalina on screen MacBook Pro 16 with Apple TV + app provides streaming movies and show.Óriásit zuhantak az Apple Mac eladásai idén év elején az egy évvel korábbi számokhoz képest.
 Fotó: DenPhotos

A brutális szám mögött a fogyasztói kereslet széles körű visszaesése és a tartós készlethiány áll. 

A tendencia érvényes mind az öt legnagyobb számítógépgyártóra, így az Apple mellett az Asusra, a Dellre, a HP-ra és a Lenovóra is. Mindegyik cég legalább két számjegyű értékesítéscsökkenést tapasztalt, ám közülük az Apple kirívóan alacsony eladási számot produkált.

A vállalat 2023 első negyedévében 2,8 millióval kevesebb készüléket szállított le éves szinten az IDC szerint. A közvélemény-kutató közölte, hogy ezzel a Covid miatti megnövekedett kereslet véget ért, és a számok visszatértek a járvány előtti szintekre.

A decemberrel zárult negyedévben a Mac bevételei csaknem 29 százalékkal csökkentek éves szinten. Tim Cook, az Apple vezérigazgatója akkor azt mondta, hogy a kihívásokkal teli makrogazdasági környezet volt hatással az iPhone-, a Mac- és az Apple Watch-eladásokra.

A számítógépgyártók még a nagy árengedmények ellenére is számíthatnak arra, hogy készletek maradhatnak a nyakukon az év közepén és potenciálisan a harmadik negyedévben is – írta Jitesh Ubrani, az IDC kutatója a jelentésben.

A személyi számítógépgyártók rövid távon szenvedni fognak, és csak az év végére pöröghetnek fel az eladások a kutatócég szerint.

A jelentés arra is kitér, hogy a gyengébb kereslet lehetőséget teremt a vállalatoknak arra, hogy kiküszöböljék az ellátási lánc gyenge pontjait. Ez a lélegzetvételnyi idő nagyon hasznos lesz az olyan cégeknek, amelyek tevékenységeik egy részét kiszervezik Kínából – foglalta össze a CNBC.

Az Apple május 4-én számol be a márciusban zárult negyedéves eredményeiről.

A várakozásoktól elmaradó negyedéves adatokkal szomorította befektetőit az Apple, amely a kínai iPhone-gyártás zavaraival magyarázta a bizonyítványát. Tim Cook vezérigazgató szerint azonban már úrrá lettek a problémákon.

 

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments