vasárnap, július 14, 2024
Home Apple hírek Elismerte az Apple, hogy gond van az iPhone 14 Próval

Elismerte az Apple, hogy gond van az iPhone 14 Próval

Furcsa dolgokat produkál a méregdrága almás csúcstelefonok kijelzője.

Az Apple négy hónappal ezelőtt dobta piacra az iPhone 14-szériát, az új generáció csúcsát pedig ezúttal is a 6,1 hüvelykes Pro, valamint a 6,7 hüvelykes Pro Max variánsok képviselik, amelyekért idehaza 570 és 630 ezer forintot kénytelenek kicsengetni a vásárlók.

A jelentések szerint a prémium kiadások még a magabiztos árszabásuk ellenére is sokkal jobban fogynak, mint az olcsóbb modellek, a vásárlók egy része viszont egy különös hibára panaszkodik: a készülékek bekapcsolásakor vagy feloldásakor megmagyarázhatatlan vonalak jelennek meg a kijelzőkön.

A Redditen és az Apple saját fórumán is fellelhető beszámolók alapján a vízszintes vonalak sárgás vagy zöldes színben tűnnek fel, és egy vagy több is lehet belőlük. A hiba egyaránt sújtja az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max készülékeket, az iPhone 14 és 14 Plus kapcsán viszont nem tudni ilyen visszajelzésekről.

Kattints a képre a galériáért!

Ahogy az a hasonló esetekben lenni szokott, a legfontosabb kérdés, hogy szoftveres vagy hardveres hibáról van-e szó, mivel az utóbbi esetében csupán a csere segíthet, ami nemcsak a vásárlóknak lenne kellemetlen fejlemény, de az Apple-nek is sokba kerülne.

A jelek szerint azonban nem eszik ilyen forrón a kását, a 9to5Mac ugyanis egy belsős jelentésre hivatkozva nemrég arról írt, hogy az Apple szoftveres hibaként azonosította a jelenséget, és hamarosan el is készül a szükséges javítással.

Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor érkezik a fix, de az iOS 16 következő nagy frissítése, a bétateszt alatt álló iOS 16.3 megjelenéséig még a legjobb esetben is hetek vannak hátra, így valószínűleg a múlt hónapban kiadott iOS 16.2 egy új alverziójaként szállítják majd le a cupertinóiak.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments