szerda, március 22, 2023
Home Apple hírek Elismerte az Apple, hogy gond van az iPhone 14 Próval

Elismerte az Apple, hogy gond van az iPhone 14 Próval

Furcsa dolgokat produkál a méregdrága almás csúcstelefonok kijelzője.

Az Apple négy hónappal ezelőtt dobta piacra az iPhone 14-szériát, az új generáció csúcsát pedig ezúttal is a 6,1 hüvelykes Pro, valamint a 6,7 hüvelykes Pro Max variánsok képviselik, amelyekért idehaza 570 és 630 ezer forintot kénytelenek kicsengetni a vásárlók.

A jelentések szerint a prémium kiadások még a magabiztos árszabásuk ellenére is sokkal jobban fogynak, mint az olcsóbb modellek, a vásárlók egy része viszont egy különös hibára panaszkodik: a készülékek bekapcsolásakor vagy feloldásakor megmagyarázhatatlan vonalak jelennek meg a kijelzőkön.

A Redditen és az Apple saját fórumán is fellelhető beszámolók alapján a vízszintes vonalak sárgás vagy zöldes színben tűnnek fel, és egy vagy több is lehet belőlük. A hiba egyaránt sújtja az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max készülékeket, az iPhone 14 és 14 Plus kapcsán viszont nem tudni ilyen visszajelzésekről.

Kattints a képre a galériáért!

Ahogy az a hasonló esetekben lenni szokott, a legfontosabb kérdés, hogy szoftveres vagy hardveres hibáról van-e szó, mivel az utóbbi esetében csupán a csere segíthet, ami nemcsak a vásárlóknak lenne kellemetlen fejlemény, de az Apple-nek is sokba kerülne.

A jelek szerint azonban nem eszik ilyen forrón a kását, a 9to5Mac ugyanis egy belsős jelentésre hivatkozva nemrég arról írt, hogy az Apple szoftveres hibaként azonosította a jelenséget, és hamarosan el is készül a szükséges javítással.

Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor érkezik a fix, de az iOS 16 következő nagy frissítése, a bétateszt alatt álló iOS 16.3 megjelenéséig még a legjobb esetben is hetek vannak hátra, így valószínűleg a múlt hónapban kiadott iOS 16.2 egy új alverziójaként szállítják majd le a cupertinóiak.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Source

Most Popular

Az Apple sokat kritizált lépését veheti át a Samsung

Korábban sok kritika érte a cupertinói vállalatot, amiért kivette a töltőt a dobozból, ám úgy tűnik, hamarosan a Samsung is hasonló útra léphet. ...

KárpátHír • Hírek Kárpátaljáról, Ukrajnából Önnek!

A Kremlben elrendelték, hogy senki sem használhatja az Apple mobiljait az épületben. A Reuters információi szerint az oroszok a nyugati kémektől tartanak. Source

Különleges hadművelet indul az iPhone ellen

Az orosz kormányzat nem szeretne egyetlen Apple okostelefont sem látni a minisztériumi tisztségviselők kezében. A Kommerszant tegnapi beszámolója szerint orosz kormányzati körökben kötelezően el...

Recent Comments