csütörtök, május 19, 2022
Home Iphone Hivatalos: fizetési terminálként is használható lesz az iPhone

Hivatalos: fizetési terminálként is használható lesz az iPhone

Jön a Tap to Pay, amellyel a vállalkozások közvetlenül a telefonnal is fogadhatják majd a fizetéseket.

Októberben lesz nyolc éve, hogy az Apple bevezette a mobiltelefonos fizetési rendszerét, az Apple Payt, ami 2019 óta már Magyarországon is elérhető. A megoldás bejáratása után a cupertinóiak most megteszik a következő lépést, és nem csak fizetni tudunk majd az almás mobilokkal, de fizetéseket fogadni is.

Ez pedig nem pletyka, a bejelentést ugyanis maga az Apple tette meg a hivatalos sajtószobáján keresztül.  A fizetések fogadása még valamikor ebben az évben elindul, és ahogy az várható volt, első körben csak az amerikai felhasználóknak fog szólni.

Az ígéretek szerint a Tap to Pay nevű funkció nem igényel majd semmiféle külső eszközt, az alkalmazásfejlesztők közvetlenül az appjaikba integrálhatják a megoldást. Az Apple már együtt dolgozik a Stripe fizetési platformmal, akik szerint “hamarosan” elérhető lesz a gyors, érintésmentes és biztonságos megoldás.

“A fizetési platformokkal, alkalmazásfejlesztőkkel és fizetési hálózatokkal együttműködve minden eddiginél könnyebbé tesszük a különböző méretű vállalkozások számára – az egyéni vállalkozóktól a nagykereskedőkig – az érintésmentes fizetések zökkenőmentes elfogadását és az üzletük további növekedését.”

– írta a Tap to Payről Jennifer Bailey, a vállalat fizetési megoldásaiért (Apple Pay, Apple Wallet) felelős alelnöke. A közlemény szerint a fizetések fogadásához szükséges szoftverfejlesztői készleteket (SDK-kat) közvetlenül a fizetési platformok és fejlesztőpartnereik számára teszik hozzáférhetővé. Arra sajnos nem tér ki a bejegyzés, hogy mikorra tervezik a funkció nemzetközi expanzióját, de az Apple Payhez hasonlóan itt is többéves folyamatra érdemes számítani.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments