szerda, február 1, 2023
Home Iphone POS-terminált csinál az Apple az iPhone-ból

POS-terminált csinál az Apple az iPhone-ból

Magyar idő szerint február 8-án este tett közzé egy közleményt weboldalán az Apple, melyben leírják, hamarosan érintésmentes fizetések fogadására is képes lesznek a cég iPhone XS és újabb telefonjai más iPhone-ok, Apple Watch órák, érintésmentes fizetésre alkalmas Mastercard, Visa, American Express és Discover kártyák, valamint digitális tárcát használó egyéb eszközök a POS-terminálként funkcionáló telefonhoz érintésével. A tranzakciókat az Apple Pay által is használt biztonsági megoldások védik, így azok titkosítva vannak, az Apple nem látja, hogy ki és mit vásárolt.

Hirdetés

Az Apple nem házon belül fejleszti a Tap to Pay mögött álló szoftveres oldalt, így nem natív iOS funkcióról van szó. Helyette a cég megnyitja az NFC-t külső alkalmazásfejlesztők és fizetési platformok előtt, hogy azok saját programjaikban használják a technológiát. A cég ígéri, a szükséges SDK-kat egy következő iOS-bétával együtt fogja elérhetővé tenni. Almásék első partnere a Shopify-t fejlesztő, illetve a Shopify POS-terminálokat üzemeltető Stripe lesz, illetve az amerikai Apple Store üzletek dolgozóinál is közvetlenül az iPhone-jukon lehet majd fizetni. Egyelőre az amerikai start dátuma sincs meg, a cég csupán a szokásosan ködös “idén, később” módon datálta a dolgot, az viszont biztos, hogy az USA az egyetlen piac, amivel az induláskor számolnak.

Így lehet majd fizetni két iPhone között.
Így lehet majd fizetni két iPhone között. (forrás: Apple) [+]

Arról, hogy az Apple bankkártya-terminált csinál az iPhone-ból hosszú idő óta pletykálnak. A cég 2020-ban vásárolta fel a Mobeewave startupot százmillió dollárért, amely pont azon dolgozott, hogy miként lehetne az okostelefonokat érintésmentes fizetésre alkalmas terminállá varázsolni.

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments