vasárnap, július 14, 2024
Home Apple hírek India egy kiaknázatlan aranybánya

India egy kiaknázatlan aranybánya

Az Apple rekordbevételt ért el Indiában az év első negyedévében – mondta Tim Cook vezérigazgató. Cook szerint India lehet az Apple következő kulcsfontosságú piaca.

Nagy tervek, hatalmas ország

Az Apple csütörtöki eredménybeszámolója során Cook elmondta, hogy az Apple „negyedéves rekordot” ért el indiai üzletágában, és egy „nagyon erős, kétszámjegyű” növekedést tudhat magáénak.

Az Apple nem hozta nyilvánosságra az indiai értékesítési adatait. A technológiai óriás második pénzügyi negyedévben, 94,84 milliárd dolláros összbevételt jelentett.

Gene Munster, a Deepwater Asset Management ügyvezető partnere csütörtökön a CNBC-nek elmondta, hogy becslése szerint India az Apple teljes bevételének alig 3%-át teszi ki. Ez elég kevésnek mondható a világ legnépesebb országához képest. A befektetők azonban látják a cég törekvéseit, hiszen ebben az évben megnyílt az első indiai Apple bolt.

Nagy verseny a fogyasztókért

Az indiai okostelefon-piacot az olcsó androidos telefonok uralják, például a Samsung, vagy a Xiaomi.
Az országban azonban kezd fejlődni egy középrétegbe tartozó osztály, akik hajlandóak költeni egy drágább készülékre is.

A Counterpoint Research szerint a 400 dollár feletti árú okostelefonok ma már a szállított készülékek teljes mennyiségének 10%-át teszik ki, szemben a világjárvány előtti 4%-kal. Ez az okostelefon-kategória a teljes okostelefon-piaci bevétel 35%-át teszi ki.

shutterstock

Kína, India ellen

Az Apple nagykínai üzletága, amely magában foglalja a kontinenst, Tajvant és Hongkongot, 17,81 milliárd dolláros forgalmat jelentett az év első negyedévében, ami csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Munster a Deepwater Asset Managementtől azt mondta, hogy az Apple vezérigazgatója, Cook „lerakja az alapokat, hogy India nagy vagy nagyobb lehessen, mint Kína”.

A kínai helyzet meglehetősen sok befektetőt aggaszt. Sokan úgy gondolják, hogy a szuperhatalom helyett inkább India felé kell eltolódnia a fókusznak.

Forrás: cnbc.com

Képek forrása: shutterstockSource

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments