szerda, november 29, 2023
HomeApple hírekInkább az újabb iPhone-okat keresik a használt készülékek között

Inkább az újabb iPhone-okat keresik a használt készülékek között

A legtöbben kiváló vagy újszerű állapotbesorolású telefont választanak, 2023-ban a legjobban fogyó felújított tíz készülék mindegyike iPhone volt, az androidos telefonok közül a Huawei P30 Pro, illetve a Samsung Galaxy S10 voltak a legnépszerűbbek.

A felújított okostelefonok értékesítésére specializálódott Rejoy.hu 2022 őszi indulásakor még kimondottan a legolcsóbb telefonokat keresték az ügyfelek a piactéren, 2023-ban azonban a rendelések a nagyobb tudású, újabb, így valamelyest drágább készülékek irányába mozdult el a vállalat belső értékesítési számai szerint.

Eladott darabszámban a legnagyobb növekedést az iPhone 13 termékcsalád készülékei (iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro Max) produkálták: mostanra ezek a típusok teszik ki az itthon eladott összes készülék mintegy 10 százalékát.

Összességében az ügyfelek csaknem háromnegyede (72%) valamilyen iPhone-t rendel a Rejoytól, ami racionális döntés, hiszen az Apple közismerten hosszú ideig nyújt szoftveres támogatást készülékeihez, a legfrissebb iOS 16 rendszer például a hat éve kiadott iPhone 8-hoz is elérhető.

Tízből hét ügyfél háromévesnél fiatalabb iPhone-t vesz

Ennek ellenére a Rejoy ügyfelek körében legnépszerűbb tíz készülékből hetet három éven belül dobott piacra az Apple – a tíz legjobban fogyó készülék közül csupán három iPhone készülék (a 6S, 7 és 8 típusok) idősebb 3 évesnél.

A top 10-ben idén már megtalálhatók az iPhone 13 és a 13 Pro modellek, amelyek teljesítményükben és tudásukban csaknem azonosak az Apple jelenlegi legújabb modelljének számító iPhone 14-es sorozatnál, ám jóval kedvezőbb az áruk.

Source

Most Popular

Recent Comments