vasárnap, december 10, 2023
HomeApple hírekiPhone-osok, figyelem! Fontos frissítést dobott ki az Apple

iPhone-osok, figyelem! Fontos frissítést dobott ki az Apple

A közlemény szerint az úgynevezett Rapid Security Response frissítést a szoftverfrissítések közötti hibák orvoslására hozták létre, ennek köszönhetően az Apple felhasználói elméletileg gyorsabban frissíthetik a készülékeiket, mint korábban. Az Apple szerint a funkció az alapértelmezés szerint engedélyezve van, és egyes gyors javítások újraindítás nélkül is telepíthetők, bár nem minden esetben.

A gyors biztonsági frissítés az iOS 16.4.1, az iPadOS 16.4.1 és a macOS 13.3.1 rendszert futtató felhasználók számára érhető el – a telepítés után egy betűvel bővül a szoftver verziója, például iOS 16.4.1 (a), iPadOS 16.4.1 (a) és macOS 13.3.1 (a). Az Apple szoftverének régebbi verzióit futtató felhasználók nem kapják meg a biztonsági javítást, azonban a cég szerint a javításokat a későbbi szoftverfrissítések már tartalmazni fogják.

A hétfői bevezetés nem ment olyan simán, egyes ügyfelek ugyanis nem tudták telepíteni a frissítést, számolt be róla a TechCrunch. Amikor a portál egy iPhone-on, iPaden és Macen tesztelte, akkor a frissítések bár letöltődtek, de nem települtek azonnal.

Az sem világos, hogy pontosan mit javít ez a biztonsági frissítés, hogy milyen céllal dobták ki az Apple-nél. Az elmúlt hetekben egyes kutatók a QuaDream és az NSO Group kémprogramgyártók által kifejlesztett új exploitokról számoltak be, amelyek iPhone-tulajdonosokat célozták meg világszerte. Mindkét kémprogramgyártó kihasználta az Apple szoftverének korábban tapasztalt sebezhetőségeit, amelyek lehetővé tették a kormányzati ügyfeleik számára, hogy adatokat lopjanak az felhasználók készülékeiről.

Source

Most Popular

Recent Comments