vasárnap, július 14, 2024
Home Apple hírek ITB Today 04/24: Jó lesz nekünk a generatív MI?

ITB Today 04/24: Jó lesz nekünk a generatív MI?

Jó lesz nekünk a generatív MI? A ChatGPT rendkívül népszerű lett, tömeg használják – annyira sokan, hogy a cikk írásakor nem is sikerült tesztelni a teljes kapacitáson működő szolgáltatást. A ChatGPT azonban csak a kezdet, a generatív mesterséges intelligencia vállalati felhasználása sokkal szerteágazóbb, mint most gondolnánk.

Túlélés addikcióban Semmire sincs időm – panaszkodik nekem egyik cimborám a CIO-közösségből, amikor telefonon személyes találkozóra kérek tőle időpontot – kezdődik Mester Sándor heti publicisztikája. Miközben társalog velem, ezer dolog zizeg a fejében, vélhetően a naptárját túrja, amely hetekre előre, reggel 8-tól olykor este 8-ig ki vagyon sámfázva. Ő nyit és zár az informatikán, és amúgy, köztünk legyen szólva, elege van az egészből.

Fővárosi események a #neumann120 emlékév alkalmából Három fontos budapesti program is zajlik áprilisban a #neumann120 emlékév és a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Neumann Társaság részvételével. Helyszínek és idők: Városháza Park (április 25.), Kristály Színtér (április 27.), BMSZC Neumann technikum (április 24-től).

Ezzel az alkalmazással követhetjük, milyen gyógyszert írt fel nekünk az orvos A myEESZT alkalmazásnak köszönhetően bármikor ellenőrizhetjük okostelefonjainkon, milyen gyógyszert írt fel nekünk az orvos, és azt is, meddig tudjuk kiváltani. Ahhoz, hogy az adott beteghez tartozó gyógyszereket mobiltelefonunkon is láthassuk, nem kell mást tenni, mint letölteni a myEESZT alkalmazást, belépni a felületre, majd kiválasztani a Receptek menüpontot.

Az FBI-nak és az Interpolnak sem tetszik a Facebook- és az Instagram-üzenetek titkosítása A világ legkomolyabb bűnüldöző szervei, köztük az FBI, az Interpol és a brit Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NCA) szólaltak fel a Meta azon terve ellen, hogy titkosítaná a Facebook Messenger és az Instagram közvetlen üzeneteit. A rendfenntartók szerint ez gyengítené a gyermekkorú felhasználók biztonságának védelmét.

ITBUSINESS Club

Miért hiszi, hogy biztonságban van a ransomware korában?

Nagyvállalati mentőrendszerek évtizedek óta léteznek, széles körben el is terjedtek – a gond az, hogy legtöbbjük már nem felel meg a modernkori kihívásoknak.

Felmérések szerint Magyarországon a nagyvállalatok 76 százalékát érte ransomware támadás 2021-ben. Ha bekövetkezik egy ilyen támadás, és a kollégák fejvesztve szaladgálnak, tud az ön cégének backup meg-oldása választ adni a következő kérdésekre:

  • Pontosan mely rendszereket támadtak meg és mikor?
  • Pontosan melyik az a legfrissebb visszaállítási pont, amiből újrafertőződés nélkül tudunk visszaállni?
  • A támadásban kompromittáltak-e érzékeny adatokat és pontosan melyeket?

Ha Önt is foglalkoztatják hasonló kérdések, jöjjön el április 25-én az ITBUSINESS Clubra, ahol a Rubrik két régiós képviselője, Bokrossy Dávid kereskedelmi vezető és Herceg András vezető tanácsadó mérnök beszélget ezekről a témákról. Az előadásukat követő kötetlen beszélgetés során mindenkinek lehetősége lesz feltenni az őt feszítő kérdéseket, és ami ennél is fontosabb, választ kapni ezekre a kérdésekre.

Időpont: 2023. április 25.
Helyszín: Kempinski Hotel Corvinus Budapest
Regisztráció: http://bit.ly/3UzA4My

A világ legnagyobb zenekiadójának is elege lett a mesterséges intelligenciából Besokallt a zeneipar legtöbb lemezkiadót tömörítő üzleti vállalkozása, az Universal Music Group (UMG) a mesterséges intelligenciától. A németországi kreatív szerzők fellépéséhez hasonlóan ebben az esetben is a szerzői jog megsértése csapta ki a biztosítékot.

A ChatGPT után a Meta-val is összerúgta a port az olasz hatóság Az olasz versenyhatóság pénteki közlése szerint intézkedéseket hoztak a Meta ellen az országban betöltött pozíciójával való feltételezett visszaélés miatt, a csoport platformjain közzétett zenék jogait érintő vizsgálat során.

Csaknem 14 milliót forintot fizetett egy férfi, hogy kibonthasson egy iPhone-t Mint tudjuk, minden lelkes gyűjtő képes rengeteget fizetni egy-egy általa áhított darabért, és vannak, akik nem tartják meg maguknak a kicsomagolás örömét, hanem úgynevezett „unboxing” videót forgatnak a nemes pillanatról. Így tett az a vlogger is, akik 40 ezer dollárt (közel 14 millió forintot) fizetett az Apple 16 évvel ezelőtt, 2007. június 9-én piacra dobott iPhone első változatáért.

Intelligens, arcfelismerő fegyvert fejlesztett ki egy amerikai cég Egy coloradói székhelyű vállalat arcfelismerő technológiával rendelkező intelligens fegyvereket árusít. Az eszköz a személyre szabott fegyverek legújabb fejlesztése, ám csak ellenőrzött felhasználók lőhetnek vele.

Videón a Starship felrobbanásának pillanata Mint arról korábban beszámoltunk, a nyomáskiegyenlítő rendszerben fellépő probléma miatt hétfőn elhalasztották a Starship űrhajó és a Super Heavy hordozórakéta indítását. Ám a csütörtöki kilövés sem a tervek szerint történt. Ugyan második próbálkozásra sikeresen útjára eresztették a szerkezetet, a hordozórakéta és ezzel az egész űrhajó percekkel a felszállás után felrobbant. A SpaceX ennek ellenére sikeresnek minősítette a tesztet.

Így spórolj a mobilnettel a Google Meet segítségével A Google Meet 2017-es megjelenése óta számos frissítés jelent meg hozzá, most azonban egy valóban fontos funkcióval bővítették. Napokon belül elérhetővé válik a hívásban résztvevők videóképének tiltása.

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments