szerda, március 22, 2023
Home Macbook Itt az Apple M2 Pro és M2 Max: ezekben az eszközökben lesz…

Itt az Apple M2 Pro és M2 Max: ezekben az eszközökben lesz…

Csendben jelentette be az Apple az M2-es generáció bővülését, mégis sok izgalmat rejtett a 19 perces, mini keynote.

Az elmúlt napokban egyre több, az Apple-höz közelálló hírforrás kezdte pedzegetni, hogy a cupertinói cég esetleg egy előre be nem jelentett esemény során mutathatja be az M2-es processzorának legújabb generációját, amivel több termék is rögtön frissítést kap. Mint kiderült, igazuk volt. Az Apple a YouTube-ra tette fel a keynote-szerű, a megszokott programnál azonban jóval rövidebb videót, amiben minden fontos információt elmondtak az M2 Pro és M2 Max SoC-ről, és persze a termékekről, amik frissítést kapnak.

A sort az M2-vel szerelt Mac Mini nyitotta, ami mostantól hivatalosan is csak Apple Siliconnal kapható. Az almás vállalat a lehető legkevésbé fájdalmassá szeretné tenni a váltást azoknak, akik ezt a formát szeretik, de még Intel gépet használnak, ezért az alapmodell már 299 990 forinttól elérhető, az M2 Próval szerelt csúcsgép viszont 649 990 forintot kóstál.

Ha már itt tartunk, bemutatkozott az M2 Pro és az M2 Max is. Az ezekkel szerelt, új generációs Macbook Pro laptopok akár 96 GB egyesített memóriát is képesek kezelni, és 8 TB SSD-vel rendelhetők. Mindezen túl már 4 külső monitor kezelésével is elboldogulnak, és a 8K-s felbontás sem akadály az új, HDMI 2.1-es csatlakozónak köszönhetően.

A processzorok persze továbbra is elképesztően hatékonyak, a 16 hüvelykes Macbook Próval az Apple bármelyik korábbi Macbookénál hosszabb üzemidőt ígér, ami elérheti akár a 22 órát is.

Ami pedig az árakat illeti, ezúttal kegyes volt az Apple; a 14 hüvelykes Macbook Pro, M2 Próval szerelve, ugyanannyiba kerül, mint a korábbi M1 Prós modell, tehát 999 990 forinttól lehet hazavinni, ha viszont valaki a legkomolyabb, 16 hüvelykes modellt választaná, annak nem elég mélyen a zsebébe nyúlnia, hanem egyenesen ki kell fordítania azt, ugyanis nem kevesebb mint 1 749 990 forintba kerül. Utóbbi már az M2 Maxszel szerelt gép, amiben 12 magos CPU és 38 magos GPU dolgozik, 32 GB memória mellett. A móka kedvéért megnéztük, a legdrágább variáció Final Cut Próval és Logic Próval együtt mindössze 3 249 990 forintért lehet a miénk. Ezért cserébe viszont 8 TB háttértárat és 96 GB RAM-ot kapunk, ugyanis az M2 Max ezeknek a kezelésére is képes.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Source

Most Popular

Az Apple sokat kritizált lépését veheti át a Samsung

Korábban sok kritika érte a cupertinói vállalatot, amiért kivette a töltőt a dobozból, ám úgy tűnik, hamarosan a Samsung is hasonló útra léphet. ...

KárpátHír • Hírek Kárpátaljáról, Ukrajnából Önnek!

A Kremlben elrendelték, hogy senki sem használhatja az Apple mobiljait az épületben. A Reuters információi szerint az oroszok a nyugati kémektől tartanak. Source

Különleges hadművelet indul az iPhone ellen

Az orosz kormányzat nem szeretne egyetlen Apple okostelefont sem látni a minisztériumi tisztségviselők kezében. A Kommerszant tegnapi beszámolója szerint orosz kormányzati körökben kötelezően el...

Recent Comments