szombat, december 3, 2022
Home Apple hírek Jó hír az omikronról, háború az Apple és a Meta között

Jó hír az omikronról, háború az Apple és a Meta között

Több napos emelkedést és új történelmi csúcsdöntéseket követően tegnap leült a hangulat, az amerikai vezető index, az S&P 500 végül csekély süllyedéssel zárt, a technológiai papírok Nasdaq 100-as mutatója pedig fél százalékkal esett.

Ma Európában is hasonló a kép, a német vezető mutató 0,4 százalékkal lefelé megy, párizsi kollégája nem változik. Londonban majdnem egy százalékkal emelkedik ugyan az FTSE 100-as, de ez főleg annak köszönhető, hogy ott hosszú szünet volt, amit most szintén be kell hozni.

Az euró/forint hosszú távon (Tradingview.com)Az euró/forint hosszú távon (Tradingview.com)

Itthon a BUX index 0,4 százalékos emelkedését az OTP 0,7 és a Mol 0,6 százalékos drágulása okozza, míg a Richter 0,1 százalékkal esik. Az euró 369,20, valamivel kevesebbe kerül, mint tegnap kora délután, de nem igazán képes erősödni már hetek óta.

A nemesfémek és az ipari fémek kissé esnek, az olaj pedig stagnál a fontos amerikai készletadatok (API) közzététele előtt. Az előzetes becslés az EIA szervezettől az olajkészletek esését vetítette előre tegnap. Jövő héten az OPEC ismét összeül, hogy áttekintse a piaci folyamatokat és a kitermelési kvótákat.

Jó hír az omikronról

Valóban enyhébb lehet az omikron által okozott betegség lefolyása – írja az Equilor Befektetési Zrt. Az Oxfordi Egyetem immunológusa, John Bell a BBC rádiónak adott interjúban azt mondta, hogy az új variánssal kórházba kerülő betegek jóval kevesebb időt töltenek ott, mint a korábbi variánsoknál.

Ez már nem ugyanaz a vírus, mint egy évvel ezelőtt volt jelentette ki határozottan a szakember.

Közben az új esetszámok minden eddigi rekordot megdöntöttek globálisan. Az Egyesült Királyságban például közel 130 ezer fertőzöttet azonosítottak, de a kórházi kezelések és az elhunytak száma szerencsére nem emelkedik érdemben.

Magukhoz térhetnek a piacok?

A piacok szempontjából az infláció, az újabb variánsok, illetve a Fed is kockázatot jelentenek, de ezek mind viszonylag gyorsan legyőzhető akadályok, amiket gyorsan beárazhat a piac – írja az Erste Befektetési Zrt.

Az infláció 2022-ben elkezdhet normalizálódni, az ellátásilánc-problémák szintén elkezdtek javulni. Ami igazán hosszú távú kockázatot jelent, az a kormányba vetett bizalom erodálódása

– írják Bill Gates-t és egy amerikai közvélemény-kutatást idézve.

Musk adta, Musk visszavette

Elon Musk eladta egyik utolsó részletét annak a tíz százaléknyi Tesla-részvénycsomagnak, amelynek értékesítését korábban bejelentette. A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója további 934 090 részvényt értékesített körülbelül egymilliárd dollár értékben. Becslések szerint még 1,4 millió darab lehet hátra.

Tesla-belső (Unsplash.com)Tesla-belső (Unsplash.com)

Opciókat is lehívott, közel 1,6 millió Tesla-részvényt vásárolhatott a régi menedzserszerződései, egy 2012-es kompenzációs csomag értelmében – részvényenként mindössze 6,24 dolláros kötési áron.

Hatalmas adóösszeget fizet majd eladásai után, várhatóan legalább 11 milliárd dollárt – írja a CNBC.

Óriási bónuszokat kapnak az Apple mérnökei

Szokatlanul magas bónuszt fizet az Apple a mérnökeinek, hogy a vállalatnál tartsa őket – írta a KBC Equitas hírlevele.

A bónuszok meglepetést okoztak az alkalmazottak körében is, 50 ezer dollártól egészen 180 ezer dollárig terjedtek. Az Apple háborút vív a tehetségekért más cégekkel, a Meta Platforms pedig különösen nagy fenyegetésként jelenik meg teszik hozzá.

A Facebook anyavállalata, a Meta az elmúlt néhány hónapban körülbelül 100 mérnököt vett át az Apple-től, de az is előfordult, hogy az Apple csábított el kulcsfontosságú alkalmazottakat a Metától. A két vállalat egymás riválisává válik a kiterjesztett és virtuális valóság fejhallgatói és okosórái területén.

 Virtuális valóság-szemüveg (Pixabay.com) Virtuális valóság-szemüveg (Pixabay.com)

Esik a bitcoin és az ether

A kriptodevizák továbbra is pár százalékos mínuszban vannak, amire az egyik magyarázat, hogy pénteken mintegy hatmilliárd dollárnyi bitcoin határidős kontraktus jár le. A bitcoin 47 700, az ether 3800 dollár alá csúszott.

Már a Ferrari is kriptózik

A Ferrari egy svájci blokklánc-fejlesztővel együttműködve belép az NFT-univerzumba. (NFT: Egyedi, nem sorozatban kibocsátott, sokszor művészeti tárgyú, de mindenképpen digitális eszközöket képviselő kriptoérme.) A Vellas technológiai céggel hoz létre BFT-ket a Scuderia-rajongók számára.

A Ferrari-nak ez az első kalandja a digitális eszköziparral, de néhány Forma-1-es konkurens már megtette a kezdeti lépéseket. Így októberben a a Ferrari nagy riválisa, a McLaren Racing jelentett be hasonlót. Ezen kívül a CryptoCom a sportautó-bajnokság hivatalos kriptovaluta-.szponzora és NFT-partnere – írja a CryptoPotato.

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma (“Honlaptartalom”) a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

Most Popular

Most először megmenthette egy ember életét az iPhone 14 új funkciója

Egy Alaszkában elakadt férfi az iPhone 14 készülékével riasztotta a hatóságokat sikeresen, miközben semmilyen mobilhálózat nem állt rendelkezésére. Az iOS 16.1-es frissítéssel az...

Nekiment az Apple-nek Mark Zuckerberg, szerinte az App Store „nem jó hely”

Elon Musk után Mark Zuckerberg is kritizálta az Apple-t, azzal viszont nem fenyegetőzött, hogy törli a Facebookot a cég alkalmazásboltjából. Néhány napja Elon...

Vett 300 darab iPhone 13-at, a parkolóban már ki is rabolták

A kiskereskedőként dolgozó amerikai férfi 300 darab iPhone 13-at vásárolt New York egyik Apple-üzletében, de nem jutott a készülékekkel messzire. Jól ismerhették a...

Kiadott egy frissítést az Apple, ami javíthatja az iPhone 14-széria egyik idegesítő hibáját

A legújabb készülékek ütközésészlelő funkciója az elmúlt időszakban több helyzetben is tévesen riasztotta a hatóságokat, egyebek mellett ez is szerepel a legújabb frissítés...

Recent Comments