vasárnap, július 14, 2024
Home Apple hírek Könnyebb lesz megtalálni az elhagyott Apple füleseket

Könnyebb lesz megtalálni az elhagyott Apple füleseket

A funkciót még a júniusi WWDC-n jelentette be az Apple, eredetileg az iOS 15-tel egy időben akarták megjelentetni, végül közel egy hónappal később érkezett meg. Az AirPods Pro és Max fülesek frissítése után a Lokátor appban megjelennek majd az eszközök, rájuk kattintva pedig Elveszett módba rakhatjuk őket vagy az AirTag bilétákhoz hasonló kereső felülettel határolhatjuk be helyüket. Fontos megjegyezni, hogy csak a Pro és a Max típusú eszközökön működik a dolog, a sima AirPods első és második generációja sem kapta meg a funkciót.

A firmware frissítés (4A400) telepítéséhez fel kell tölteni a fülhallgatót és egy csatlakoztatott iPhone vagy iPad közelében hagyni, melyen a legfrissebb iOS rendszer (15.1) fut, s ez automatikusan telepíti az új firmware-t a fülesekre. Manuális telepítésre nincs lehetőség, mert Apple.

Frissítés után a fülesek felkerülnek az Apple Lokátor (korábban Find My) hálózatára, mivel Bluetooth jeleket fognak kikapcsolt állapotban is sugározni, melyeket más almás termékek érzékelnek, s ez alapján határolja be a hálózat a fülesek helyét. Ellentétben az AirTag bilétákkal, a fülesek nem UWB-képesek, így a precíziós megtalálást segítő felület csak annyit ír, távolodik vagy közeledik az elhagyott eszköztől a kereső, pontos irányt nem mutat. A szoftver kék színnel jelzi az iPhone-on ezt, míg az AirTaghez vezető segítség zöld. Erről a 9to5 Mac osztott meg fotókat egy olvasói jelzés alapján:

A fülhallgatók jobb és bal darabja külön is kereshető a Lokátorral, illetve hangot is lehet rajtuk lejátszani segítségképpen.

Az Elveszett mód funkcióval üzenet hagyható a fülhallgatókon (például a tulajdonos elérhetőségei),

ami automatikusan megjelenítésre kerül, ha egy másik Apple-eszközzel akarja valaki párosítani a fülhallgatót. Ilyenkor a fülesek jogos tulajdonosa is értesítést kap róla, hogy elhagyott eszközét valaki megtalálta, és használni próbálta. Opcionálisan távolról zárolható is az elhagyott kiegészítő, hogy a tulajétól eltérő Apple ID-t használó eszközzel ne lehessen használni. Arról egyelőre nem beszélt a cég, hogy az AirTaghez hasonlóan az androidos telefonok miként reagálnak, ha egy megtalált fülhallgatóval akarják őket csatlakoztatni.

Ahhoz pedig, hogy ne hagyja el senki fülesét, beállítható, hogy ha megszakad az eszköz kapcsolata a telefonnal, értesítést küldjön a Lokátor applikáció a telefonra, közölte az Apple.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments