péntek, június 21, 2024
Home Macbook Lassabb lesz a 128GB-os Galaxy S23?

Lassabb lesz a 128GB-os Galaxy S23?

A pletykák szerint a Samsung is spórol, lassabb lesz a 128GB-os Galaxy S23, nem kapja meg a legújabb, UFS 4.0-ás tárhelyet.

Nemrég írtunk róla, hogy a két hete bemutatott MacBook Prók alapmodelljei jóval lassabbak, mint a még drágább verziók, köszönhetően az Apple költségoptimalizálásának.

A Galaxy S23 is hasonló, bár kicsit másfajta helyzetben lehet az Ice Universe szerint: a 128 gigás alapmodell UFS 3.1-es tárhelyet kaphat, szemben a nagyobb tárhellyel érkező mobilok UFS 4.0-ás tárolójával, ami amellett, hogy gyorsabb, energiahatékonyabb is.

Ennek az lehet az oka, hogy a Samsung nem gyártott 128GB-os UFS 4.0 tárolókat, csak 256 gigásat, vagy annál nagyobbat. Úgy tűnik, hogy egyedül a Kioxia gyárt ilyeneket, ami egy japán versenytárs, a Samsung azonban vélhetően nem szerezte be mástól a tárolókat, amik akkor sem biztos, hogy elég gyorsak volnának egyszerűen a méretük miatt, ha vásároltak volna belőlük, ugyanis ebben a méretben nem tud az olvasás/írás hatékonyan párhuzamosan folyni.

A @chunvn8888 felhasználónevű szivárogtató szerint a sima Galaxy S23 töltési sebességben is csak 25 wattot tud majd, valamint a WiFi 7 támogatás is elmaradhat, ami talán nem is akkora baj, hiszen még nem is végleges a később érkező szabvány, a WiFi 6E viszont adott lehet.

Az S23-at választók várhatóan kevésbé fejlett rezgőmotort, nagyobb kávákat kaphatnak, ráadásul az UWB támogatás is kétséges, ami akkor lehet gond, ha a SmartTag+ nyomkövetők pontos megtalálására szeretnénk használni a mobilt.

HirdetésSource

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments