szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek Letartóztattak egy férfit, aki egy Apple AirTaggel követte a párját

Letartóztattak egy férfit, aki egy Apple AirTaggel követte a párját

Ezúttal nem jó célra használták az Apple trackerét.

Az Apple tavaly piacra dobott Bluetooth-követője, az AirTag már többször bizonyította, hogy hasznos kis eszköz, hiszen nem csak a dívány alá becsúszott kulcscsomók megtalálására alkalmas, hanem lényegében bármiére, korábban például egy ellopott kerékpárt is sikerült visszaszerezni a segítségével.

Mindazonáltal visszaélésekről is szép számmal hallani, a The New York Times decemberi cikke például rámutatott, hogy az autótolvajok is előszeretettel használják az almás követőt a kinézett járművek szemmel tartására. Most egy újabb érdekes ügy látott napvilágot, ahol szerepet kapott az AirTag.

Elsőként egy helyi lap írta meg, hogy Connecticutban letartóztatták a 27 éves Wilfred Gonzalezt, miután egy “családon belüli incidenshez” kiérkezve a nyomozók egy AirTaget találtak a (feltételezhető) párja kocsijában, amit az áldozat állítása szerint azért helyezett oda, hogy kövesse a mozgását. Gonzalez később 10 ezer dolláros óvadék megfizetésével távozhatott, tárgyalására márciusban kerül sor.

Az eset azért is figyelemre méltó, mert az Apple egyébként értesítést küld, ha egy másik emberhez tartozó AirTag van a közelünkben, így megeshet, hogy a nő tudott a követőről, de magától nem merte eltávolítani. Ez viszont csak találgatás, a szűkszavú rendőrségi beszámoló alapján pedig nem is lehet többet kihámozni az ügyből.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments