vasárnap, december 10, 2023
HomeMacbookMég idén megjelenhetnek az M2 chippel felszerelt MacBook Air és Pro laptopok...

Még idén megjelenhetnek az M2 chippel felszerelt MacBook Air és Pro laptopok – Liner.hu

Ellentmondásos hírek érkeztek elemzőktől az ár-érték arányban verhetetlen laptopok következő generációs verziója kapcsán, ám az egyik portál végül pontot tett az ügy végére.

Ming-Chi Kuo Apple-elemző néhány nappal ezelőtt még arról beszélt, az M1 chip módosított változatával ellátott MacBook laptopok megjelenése várható, így elmarad a generációfrissítés, a 9to5mac szaklap azonban teljesen más információkról értesült.

A portál megbízható forrásokra hivatkozva azt állítja, az új MacBook Air kódneve J413 lesz, és előreláthatólag az újgenerációs M2 lapkakészletet szerelhetik a belsejébe.

Ez a chip jelenleg a Staten kódnevet viseli, és az okostelefonokban, valamint táblagépekben található A15 Bionic lapkára épül. Hasonlóan az M1-hez, az M2 szintén nyolcmagos CPU-val rendelkezik, ám a grafikus vezérlője már 10 mag mellett nyújthat csúcsteljesítményt.

A forrás megerősítette azokat a pletykákat is, melyek szerint az Apple 2022-ben az új M2-es MacBook Airen kívül egy hardveres ráncfelvarráson átesett, 13 hüvelykes MacBook Prót is piacra dobhat, szintén a friss SoC-vel a szívében, bár könnyen elképzelhető, hogy elnevezésben változtathatnak, a 14 és 16 colos képátlójú MacBook Pro laptopok ugyanis könnyen összezavarhatják a vásárlókat.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Most Popular

Recent Comments