szombat, május 25, 2024
Home Iphone Megjelent az Apple Freerom alkalmazása, ami utazás tervezéshez is segíthet

Megjelent az Apple Freerom alkalmazása, ami utazás tervezéshez is segíthet

Pitz Dániel

Az Apple által kifejlesztett Freeform nem csak az utazásink megtervezésében, de a mindennapokban is hasznos lehet.

Decemberben jelent meg az Apple saját fejlesztésű applikációja, a Freeform – vette észre a Travel+Leisure. Az alkalmazás megnyitásakor csak egy hatalmas üres táblát látunk, így rajtunk múlik, hogy a különböző alakzatok és eszközök segítségével milyen tartalommal töltjük meg.

Hozzáadhatunk médiatartalmakat, fájlokat, linkeket, szövegeket és további elemeket a tábla bármelyik részéhez, így létrehozva a saját munkaterületünket. 

Ha megnyitjuk az appot, akkor az első ikon az öntapadós jegyzettömböt rejti. A virtuális lapunknak tetszőlegesen változtathatjuk a színét, vagy igazíthatunk úgy, ahogy az nekünk tetszik.

Fotó: Startlap

Tervezz utazást!

A táblánkra tehetünk különféle alakzatokat, amiből több, mint 700 darab áll rendelkezésre. Ezek között számtalan utazással kapcsolatos darabot is találhatunk, mint például földgömbök, repülőgépek, hidak.

De szerepelnek konkrét helyek és épületek is a kínálatban, mint például római Colosseum vagy a New York-i Szabadság-szobor.

Ezzel látványosan megtervezhetjük jövőbeni utazásainkat, hiszen a városokhoz kapcsolódó ikonok mellé tehetünk linkeket vagy fontos információkat tartalmazó jegyzeteket.

Irodában is hasznos segéd lehet

Ha iPad-re telepítjük az appot, az Apple Pencillel valósággal olyan, mint ha egy digitális noteszbe jegyzetelnénk. Az irodában pedig kifejezetten hasznos segéd lehet, hiszen a kamera segítségével bármit  azonnal beszkennelhetünk, az így kapott fájlt pedig elhelyezhetjük a táblánkon.

Ráadásul ez valóban egy közös munkafelület lehet, hiszen másokat is meghívhatunk, hogy valós időben együtt szerkesszük a táblát. Ez akkor is igen hasznos lehet, ha csoportosan indulunk útnak.

Így használhatod a Freeformot

Sok idő után ez az Apple első saját fejlesztésű alkalmazása. A cég izgatottan várja, hogy a felhasználók mennyire fogják kihasználják kreativitásukat.

Forrás: Apple

A Freeform alkalmazást ingyenesen letölthető a legalább iOS 16.2-es szoftverrel rendelkező az iPhone készülékekre, vagy a 16.2-es szoftverrel rendelkező iPad-re. Azok, akik pedig Macbookkal rendelkeznek, a Venture 13.1-es szoftver telepítése után tölthetik le a Freeformot.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments