szerda, február 1, 2023
Home Iphone Megjelent az Apple Freerom alkalmazása, ami utazás tervezéshez is segíthet

Megjelent az Apple Freerom alkalmazása, ami utazás tervezéshez is segíthet

Pitz Dániel

Az Apple által kifejlesztett Freeform nem csak az utazásink megtervezésében, de a mindennapokban is hasznos lehet.

Decemberben jelent meg az Apple saját fejlesztésű applikációja, a Freeform – vette észre a Travel+Leisure. Az alkalmazás megnyitásakor csak egy hatalmas üres táblát látunk, így rajtunk múlik, hogy a különböző alakzatok és eszközök segítségével milyen tartalommal töltjük meg.

Hozzáadhatunk médiatartalmakat, fájlokat, linkeket, szövegeket és további elemeket a tábla bármelyik részéhez, így létrehozva a saját munkaterületünket. 

Ha megnyitjuk az appot, akkor az első ikon az öntapadós jegyzettömböt rejti. A virtuális lapunknak tetszőlegesen változtathatjuk a színét, vagy igazíthatunk úgy, ahogy az nekünk tetszik.

Fotó: Startlap

Tervezz utazást!

A táblánkra tehetünk különféle alakzatokat, amiből több, mint 700 darab áll rendelkezésre. Ezek között számtalan utazással kapcsolatos darabot is találhatunk, mint például földgömbök, repülőgépek, hidak.

De szerepelnek konkrét helyek és épületek is a kínálatban, mint például római Colosseum vagy a New York-i Szabadság-szobor.

Ezzel látványosan megtervezhetjük jövőbeni utazásainkat, hiszen a városokhoz kapcsolódó ikonok mellé tehetünk linkeket vagy fontos információkat tartalmazó jegyzeteket.

Irodában is hasznos segéd lehet

Ha iPad-re telepítjük az appot, az Apple Pencillel valósággal olyan, mint ha egy digitális noteszbe jegyzetelnénk. Az irodában pedig kifejezetten hasznos segéd lehet, hiszen a kamera segítségével bármit  azonnal beszkennelhetünk, az így kapott fájlt pedig elhelyezhetjük a táblánkon.

Ráadásul ez valóban egy közös munkafelület lehet, hiszen másokat is meghívhatunk, hogy valós időben együtt szerkesszük a táblát. Ez akkor is igen hasznos lehet, ha csoportosan indulunk útnak.

Így használhatod a Freeformot

Sok idő után ez az Apple első saját fejlesztésű alkalmazása. A cég izgatottan várja, hogy a felhasználók mennyire fogják kihasználják kreativitásukat.

Forrás: Apple

A Freeform alkalmazást ingyenesen letölthető a legalább iOS 16.2-es szoftverrel rendelkező az iPhone készülékekre, vagy a 16.2-es szoftverrel rendelkező iPad-re. Azok, akik pedig Macbookkal rendelkeznek, a Venture 13.1-es szoftver telepítése után tölthetik le a Freeformot.

Most Popular

Indul a SkyShowtime – mit nézhetsz az új streamingszolgáltatón?

A SkyShowtime február 14-től lesz elérhető Albániában, Csehországban, Észak-Macedóniában, Koszovóban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában. Az ígéretek szerint változatos, lenyűgöző szórakozási lehetőséget nyújt rendkívül...

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments