vasárnap, december 10, 2023
HomeApple hírekAR-koncertet ad a Gorillaz a Google segítségével

AR-koncertet ad a Gorillaz a Google segítségével

Fellépnek a Times Square-en és a Piccadilly Circus közepén is.

Az utóbbi években egyre népszerűbbek a különböző AR-os megoldások, amelyek lényege, hogy a teljesen virtuális környezet helyett a való világot bővítik ki tereptárgyakkal, állatokkal, vagy bármilyen más látványossággal. A trendet meglovagolta már a Snap, a Niantic, a Microsoft és az Apple is, most pedig a Google szeretne nagyot villantani, amihez a Gorillaz csapatával társult, együtt tartanak két AR koncertet.

A Gorillaz a Skinny Ape című kislemezt fogja „élőben” előadni, először december 17-én a Times Square-en, majd december 18-án Londonban, a Piccadilly Circusön.

Az esemény belépője a Gorillaz Presents, a banda saját alkalmazása, ami Androidra és iPhone-ra is elérhető. Ha esetleg lemaradsz, vagy nincs lehetőséged a premieren részt venni, később is visszanézhető lesz az appban. A koncerthez a Google új lokáció-központú technológiáját alkalmazzák, az ARCore Geospatial API-t. Ezt a cég idén mutatta meg a nagyvilágnak. A módszer nem meglepő módon a Google Maps adataira támaszkodik, amit GPS adatokkal vet össze, így történik az AR átfedés.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Recent Comments