szerda, december 6, 2023
HomeMacbookNagyot haraptak az Apple-be - ITBUSINESS

Nagyot haraptak az Apple-be – ITBUSINESS

2021 márciusa óta először csökkent 2 ezer milliárd dollár alá az Apple piaci értéke. A Nasdaq január harmadikai zárásakor a cég részvényei napon belüli 3,7 százalékos csökkenés után 125,07 dolláron álltak.

 

2022 igen kedvezőtlennek bizonyult az Apple részvényesei számára: az értékpapír 28 százalékos csökkenéssel zárta az előző évet. Az elemzői várakozások szerint ráadásul 2019 márciusa óta elsőként fog csökkenni a vállalat negyedéves bevétele: 2022 novembere és decembere között egy százalékos visszaesést tartanak valószínűnek az előző három hónaphoz képest.  

Ráadásul az idei évet is beárnyékolja az egyre nagyobb inflációs nyomás, illetve a globális gazdaság érezhető lassulása – az elemzői várakozások szerint mindkét kedvezőtlen körülmény rosszul fog hatni az eladási számokra. A Nikkei értesülései szerint a cég már jelezte is beszállítóinak: idén kevesebb alkatrészt fog vásárolni az AirPods, az Apple Watch és a MacBook termékvonalához, azaz maga is keresletcsökkenésre számít. 

Emlékezetes, hogy az Apple pont egy éve, 2022 január harmadikán lépte át a 3 ezer milliárd dolláros piaci értéket: igaz, ehhez 182,88 dolláros árfolyamot kellett elérnie a részvényeknek.  

Source

Most Popular

Recent Comments