szombat, december 3, 2022
Home Apple hírek Okos, magyar kiegészítővel erősíthetjük meg Apple mobilunkat

Okos, magyar kiegészítővel erősíthetjük meg Apple mobilunkat

Egyedülálló megoldásaival az Apple felhasználók életét könnyíti meg egy magyar startup a Fruitdock nemzetközi díjat is begyűjtő készüléke, a DoBox.

Mi is megkaptuk az okos kis eszközt egy gyors teszt erejéig és a végeredményt előrevetítve arra jutottunk, hogy egy nagyon hasznos kis eszközt sikerült bepasszíroznia a hazai csapatnak a meglehetősen zárt Apple ökoszisztémába.

Mi van a dobozban?

Ahogy a dobozt kézbe vesszük, már az első pillanattól kezdve biztosan lehetünk abban, hogy ha nem is Apple, de Apple termékhez kapcsolható készülékkel van dolgunk. A fehér, szögletes dobozban szépen „passzentosan” helyezkedik el az alu készülék, ami igazából úgy fest, mint egy apró Mac Mini, csak ennek tetején nem egy alma, hanem egy fehér műanyag betét található, ami alatt LED-ek találhatóak, a kommunikációhóz (de erről majd később).

Így fest működés közben.Forrás: Origo

Találunk még itt egy rövid (tényleg rövid) USB-C kábelt, amivel a rendszer akkumulátora feltölthető és egy QR-kódot, ami az okostelefon kamerájával megekintve a www.dobox.com/start-here oldalra visz minket, ahol meg is tudjuk, hogy mindenekelőtt a rendszer akkumulátorát kell töltenünk kikapcsolt állapotban 10(!) órán keresztül, így mi is elhalaszthattuk egy nappal a teszt megírását.

De addig is, amíg az akku töltődik, mi is töltsük le Apple mobileszközünkre a megfelelő applikációt, amivel majd kezelni tudjuk a DoBox-ot.

Telepítés, használatba vétel

Ha minden feni lépést megtettünk, tehát alaposan feltöltöttük energiával a DoBox-ot és feltelepítettük a mobilunkra az appot (mi egy iPad Pro-t használtunk erre a célra), el is kezdhetjük az ismerkedést a rendszerrel. A dolgunk csakannyi, hogy a mobil eszköz Wi-Fi beállításai közt megkeressük a DoBox Wi-Fi jelét és csatlakozunk hozzá.

Keresi a rendszer…Forrás: Origo

Ekkor már el is kezdhetjük az ismerkedést a rendszerrel, ami rengeteg lehetőséget kínál. Eleve egy port replikátorként működik, hiszen a készüléken található egy ETHERNET, egy HDMI, két USB-A egy USB-C, egy Jack  hangkimenet és egy Micro-SD kártya nyílás is. Ezt a csatlakozóhömpölyt pedig mind megosztja szépen a mobil eszközünkkel, nem beszélve arról, hogy rendelkezésre bocsátja a belső tárhelyét is, ami típustól függően lehet 32, vagy 64GB. Ezen a tárhelyen létrehozhatunk mappákat, amelyekbe tetszőleges fájlokat másolhatunk a mobilunkról, vagy táblagépünkről és ezeket meg is oszthatjuk a családunk – vagy kisebb irodánk más felhasználóival is.

Az informatív, egyszerű kezelőfelülettel a készülék tetején lévő LED-es is átszínezhetők.Forrás: Origo

A HDMI portba természetesen megjelenítőt csatlakoztathatunk, amire mobilunkról képet/videót küldhetünk, az audio kimentre pedig hangot, zenét küldhetünk. Emellett a rendszer rendelkezik Bluetooth csatolóval is, amihez további vezeték nélküli hangszórót is csatlakoztathatunk, amit pedig szintén meghajthatunk innentől a telefonunkkal.

Az USB-A csatlakozókra külső perifériákat csatlakoztathatunk, mint például egy billentyűzet vagy egér és ezeket ezentúl a telefonunk, táblagépünk vezérléséhez is használhatjuk majd.

Összegzés

A DoBox egy ténylegesen hiánypótló termék, hiszen az Apple meglehetősen zárt ökoszisztémájában ritkaság egy ilyen „svájci bicska”-szerűen mindentudó eszköz, aminek a segítségével gyakorlatilag egy asztali számítógép funkcionalitását érhetjük el úgy, hogy nem kell cserébe lemondanunk mondjuk a táblagépünk hordozhatóságáról és kényelméről. Mindezt annyi pénzért, amiből épphogy csak kijön egy legolcsóbb, gyári iPad billentyűzet. A 32GB-os DoBox ugyanis 80 000 forintba, a 64-es pedig 90 000 forintba kerül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Most Popular

Most először megmenthette egy ember életét az iPhone 14 új funkciója

Egy Alaszkában elakadt férfi az iPhone 14 készülékével riasztotta a hatóságokat sikeresen, miközben semmilyen mobilhálózat nem állt rendelkezésére. Az iOS 16.1-es frissítéssel az...

Nekiment az Apple-nek Mark Zuckerberg, szerinte az App Store „nem jó hely”

Elon Musk után Mark Zuckerberg is kritizálta az Apple-t, azzal viszont nem fenyegetőzött, hogy törli a Facebookot a cég alkalmazásboltjából. Néhány napja Elon...

Vett 300 darab iPhone 13-at, a parkolóban már ki is rabolták

A kiskereskedőként dolgozó amerikai férfi 300 darab iPhone 13-at vásárolt New York egyik Apple-üzletében, de nem jutott a készülékekkel messzire. Jól ismerhették a...

Kiadott egy frissítést az Apple, ami javíthatja az iPhone 14-széria egyik idegesítő hibáját

A legújabb készülékek ütközésészlelő funkciója az elmúlt időszakban több helyzetben is tévesen riasztotta a hatóságokat, egyebek mellett ez is szerepel a legújabb frissítés...

Recent Comments