szerda, november 29, 2023
HomeApple hírekOlyan rosszul fogy az iPhone 14, hogy az Apple már árcsökkentést fontolgat

Olyan rosszul fogy az iPhone 14, hogy az Apple már árcsökkentést fontolgat

Egy megbízható szivárogtató szerint a helyzetből tanulva az iPhone 15-öt már olcsóbban adhatják a cupertinóiak.

Ha hihetünk az eddigi pletykáknak, az Apple csúnyán elszámolta magát az ősszel piacra dobott iPhone 14-széria kapcsán, a 4 modellből álló termékcsalád belépő szintű tagjai, az alap iPhone 14 és a nagyobb kijelzővel támadó iPhone 14 Plus ugyanis állítólag kiugróan gyenge eladási számokat produkálnak.

Ennek oka, hogy a készülékek lényegében semmiféle előnyt nem kínálnak a továbbra is kapható, jóval olcsóbb iPhone 13-hoz képest, a cupertinóiak még a processzort sem frissítették. Egy friss jelentés most arra utal, hogy a kudarcból tanulva az Apple jövőre az árral próbálhatja vonzóbbá tenni az utódokat.

A hír forrása a yeux1122 nevű szivárogtató, aki korábban többek között az iPhone 14 Pro árát és színopcióit, valamint a 10. generációs iPad új dizájnját is „megjósolta”, így a leaker-szakma megbízhatóbb tagjai között tartják számon. Elsőként a MacWorld szúrta ki, hogy yeux1122 az iPhone 15 lehetséges árcsökkentéséről írt a Naveren.  

A szóban forgó poszt szerint az Apple számára már késő lenne átvariálni az iPhone 15-széria kínálatát, ezért a cég most „komolyan fontolgatja”, hogy egy barátságosabb árszabással turbózza fel az eladásokat.  A 6,7 hüvelykes iPhone 15 Plust így 849 vagy 799 dollárért küldenék boltokba, ami 50-100 dollárral lenne olcsóbb a 899 dolláros iPhone 14 Plusnál. A sima iPhone 15 kapcsán nem említ konkrét számokat a poszt, de ez sem őrizné meg az iPhone 14 799 dolláros árát.

Az iPhone-ok olcsóbbá válása vásárlóként mindenképp remekül hangzik, pláne azok után, hogy a rém gyenge forinthoz igazított magyar árak átverték a plafont, fogadni viszont még ne fogadjunk yeux1122 jelentésére, hiszen csak egy pletykáról van szó. Az is nagy kérdés továbbá, hogy ha az Apple-nél végül tényleg az árcsökkentés mellett döntenek, akkor milyen áldozatot követelnek majd cserébe a vásárlóktól.

Vajon harmadszor is elsütik ugyanazt a processzort? Kiveszik a kínálatból az olcsóbb alternatívát jelentő előző generációs készülékeket? Az ötletelést lehetne folytatni, Cupertinóban pedig bizonyára minden lehetőséget mérlegelni fognak.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Recent Comments