kedd, május 28, 2024
Home Iphone Őrület! Már iPhone-on is Halózhatsz, Forzázhatsz - hála az Xbox Cloud Gaming...

Őrület! Már iPhone-on is Halózhatsz, Forzázhatsz – hála az Xbox Cloud Gaming rendszernek!

Miután tavaly szeptemberben elindult az androidos eszközökön, a Microsoft végre egy teljesen új platformon szabadította fel az Xbox Cloud Gaming teljes erejét.

A progresszív webes alkalmazásként (PWA) megjelent Xbox Cloud Gaming mostantól az Apple-eszközök minden ízében elérhető a játékosok számára, és csak egy Bluetooth (vagy Wifi) vezérlőre és egy állandó internetkapcsolatra van szükségük – írja a theGeek.

Az Xbox Cloud Gamingbe iPhone-on és iOS-en belevetni vágyó játékosoknak először egy Game Pass Ultimate tagságra lesz szükségük ahhoz, hogy kihasználhassák az újonnan bevezetett szoftvercsomag előnyeit. Ha még nem vagy tag, a Microsoft még mindig 1 dollárért kínálja a Game Pass Ultimate első három hónapját.

„Az általános élményt is jelentősen javítjuk: Az Xbox Cloud Gaminget mostantól egyedi Xbox Series X hardverek hajtják. A Microsoft adatközpontjait világszerte a leggyorsabb, legerősebb Xbox-hardverrel frissítettük, hogy gyorsabb betöltési időket, jobb képkockasebességet és a játék új generációjának élményét nyújtsuk. Annak érdekében, hogy a lehető legkisebb késleltetésű, legjobb minőségű élményt biztosítsuk a legszélesebb eszközkészleten, 1080p felbontásban és akár 60fps sebességgel fogunk streamelni.”

– állítja még a Microsoft egy sajtóközleményben.

A legmeglepőbb talán az a bejelentés volt, hogy a Microsoft erősebb hardverrel fejleszti a felhőalapú játékszolgáltatás gerincét, amiről először a hónap elején mutattak ízelítőt. Várhatóan számos olyan cím, amellyel szívesen játszanál, 120FPS-sel és grafikai lehetőségekkel büszkélkedhet, amelyek teljes hozzáférést biztosítanak a játékosoknak a korábban kizárólag az Xbox Series X hardverhez tartozó funkciókhoz.

[embedded content]

Apple iPhone és iOS készülékek mellett Windows 10-re is érkezik az xCloud: ezen a weboldalon bejelentkezhetünk Windows 10-en, és már a böngészőnkből is futtathatjuk a felhőből a gépünkre leküldött játékokat. Ennek bétatesztje áprilisban kezdődött el, úgyhogy a redmondiak negyed évet sem töltöttek el ebben a fázisban, ugyanis minden támogatott országban (így hazánkban is) megy teljes erővel az Xbox Cloud Gaming. A Google Chrome, a Microsoft Edge, illetve a Safari böngészőkön is futtatható az xCloud, szóval lényegében Chromium-alapú browser kell a hozzáféréshez.

(theGeek

Borítókép: Xbox Cloud Gaming szolgáltatás/Microsoft

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments