szerda, április 24, 2024
Home Apple hírek Rá sem fog ismerni a Google keresőre, olyan okos lesz

Rá sem fog ismerni a Google keresőre, olyan okos lesz

Új keresőmotor válthatja fel a Google-t, de mindenképp teljesen átalakíthatja azt – erről árulkodik a tech-óriás Project Magi nevet viselő programja, amely egy ugródeszka lehet az új Google felé.

  • A The New York Times értesülései szerint a vállalatnál jelenleg 160 mérnök dolgozik a projekten.
  • Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy hol tart a fejlesztés, de bennfentes információk szerint még az idén kiadják.

Rá sem fogunk ismerni, úgy megváltoztatják

A keresés inkább egy beszélgetésre fog hasonlítani és a ChatGPT-hez hasonló chat-szerű felülettel találkozhatunk majd, ha elkészül.

Hasonlít majd az Apple Sirijére vagy az Amazon Alexájára, csak ezeknél „okosabb változatban”. Ráadásul mivel mesterséges intelligencia (MI) alapú rendszerről van szó, nemcsak a korábbi beszélgetésekből és netes információkból, hanem a csetelés közben is képes lesz tanulni.

A gazdaság és az üzleti élet legfrissebb hírei a Napi.hu hírlevelében.

Küldtünk Önnek egy emailt! Nyissa meg és kattintson a Feliratkozás linkre a feliratkozása megerősítéséhez.

Ezután megkapja a Napi.hu Hírleveleit reggel és este.

Mindannyian releváns válaszokat akarunk kapni a kérdéseinkre, ami valljuk be, a Google segítségével jelenleg kivitelezhetetlen. A régi oldalankénti 10 találatot elfelejthetjük, helyette személyre szabottabb tartalmakat kaphatunk, akár egyszerre több forrás segítségével.

A hirdetések is teljesen megváltoznak

Nem a weboldalak kattintásszáma fog számítani, ugyanis a legtöbb információt a Google új MI alapú keresőmotorja fogja megmutatni a felhasználóknak, nem kell majd a weboldalak többségére ellátogatni – írja blogbejegyzésében Neil Patel, a világ egyik legelismertebb marketing szakembere.

Szerinte a tech-óriásnak át kell térnie egy új költségmodellre.

Ez megkönnyíti a marketinges dolgát, és jobb felhasználói élményt is teremthet.

– teszi hozzá.

A versenytársak sarokba szorították a Google-t

A Google azért kapcsolt rá ennyire az új keresőmotor kifejlesztésére, mert az OpenAI ChatGPT-je és a Microsoft Bing keresőben használható MI alapú alkalmazása egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Körülbelül egy hónapja jelentek meg hírek arról, hogy a dél-koreai szórakoztatóelektronikai óriás, a Samsung azt fontolgatja, hogy a Google-t a Microsoft Bingjére cseréli le alapértelmezett keresőmotornak a készülékein.

A Bing évekig a keresőmotorok egyik alulmaradója volt. A Statcounter adataiból is jól látható, hogy messze a Google a legnépszerűbb keresőmotor, ugyanakkor minimális csökkenés az egy évvel ezelőtti adathoz képest észlelhető.

  • A Google reakciója a Samsung fenyegetésére a The New York Times szerint „pánik” volt.
  • Becslések szerint évi 3 milliárd dollárnyi bevétel volt a tét a Samsung-szerződéssel. A hasonló Apple-szerződéshez pedig 20 milliárd dollár kötődik, így nem volt mindegy, hogy a Google mikor lép.

Google egyébként már néhány hete megnyitotta a hozzáférést a Bardra keresztelt mesterséges intelligencia alapon működő chatbot eszközéhez, amely egyébként közvetlen versenytársa a ChatGPT-nek is, de akkor még azt mondta a cég, hogy

„ez egy különálló, a Google keresőmotorját kiegészítő élmény”.

Most azonban egyértelműen kiderült, hogy MI alapú lesz a legnépszerűbb keresőmotor. Kérdés csak az, hogy meg tudja-e tartani a Google a vezető helyet még így is, vagy túl későn vágott bele a fejlesztésekbe a vállalat?

Teljesen átalakítja a gazdaságot a mesterséges intelligencia

Az egyre elterjedtebb MI szoftverek teljesen átalakíthatják a munkaerőpiacot, például csökkenhet a manuális munkaerő igénye. Szakértők szerint azonban a vállalkozásoknak fel kell készülniük a mesterséges intelligencia alkalmazására a mindennapokban. → Bővebben

Közben vakációra küldik a mesterséges intelligenciát

  • Hat hónapos szünetet kérnek a tech-cégek a mesterséges intelligencia alkalmazások fejlesztésére, azért, hogy kijavítsák a társadalomra és az emberiségre jelentett potenciális kockázatokat. Egy nyílt levélben kérte erre a fejlesztőket többek között Elon Musk, a Twitter vezére és Steve Wozniak, az Apple társalapítója.
  • Olaszország lett az első nyugati állam, amely blokkolta az OpenAI chatbotját, a ChatGPT-t. A helyi adatvédelmi hatóság szerint aggályok merültek fel a Microsoft által támogatott MI rendszerrel kapcsolatban.
  • Elon Musk új MI alapú chatbotot indít, mert veszélyesnek tartja a ChatGPT-t, szerinte ugyanis az politikailag befolyásolja a felhasználókat.

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments