Home Apple hírek Remekelnek az Apple zöld kötvényei

Remekelnek az Apple zöld kötvényei

Szárnyalnak az Apple által kibocsátott zöld kötvények, melyekből a technológiai óriás megújuló energiával összefüggő projekteket finanszíroz. Az iPhone gyártója tavaly 2,8 milliárd dollárt tudott elkölteni a kötvényekből befolyó összegből.

Az Apple szerdán jelentette be, hogy tavaly 2,8 milliárd dollárt tudtak elkölteni az úgynevezett zöld kötvények kibocsátásából befolyó összegből. A technológiai óriás összesen 17 projektet finanszírozott, melyek együttesen 1,2 gigawatt megújuló energiát termelnek majd – írja a Reuters.

A vállalat közlése szerint a támogatott projektet évente átlagosan 921.000 tonnával csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást. Ez nagyjából annak felel meg, mintha közel 200.000 autót kivonnának a forgalomból.

Hatalmas zöldenergia-projekteket finanszíroz az AppleForrás: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

A zöld kötvények olyan eszközök, melyek arra szolgálnak, hogy egy vállalat tőkét tudjon bevonni a hitelezőitől annak érdekében, hogy a környezet számára kedvező beruházásokat hajthasson végre vagy támogathasson.

Az Apple pedig a globális magánszektor egyik legnagyobb zöldkötvény-kibocsátója, és a cég részben arra használja a befolyt összeget, hogy 2030-ra elérje a teljes beszállítói láncának karbonsemlegességét. A vállalat 2016 óta eddig három körben bocsátott ki zöld kötvényeket, összesen 4,7 milliárd dollár értékben.

A társaság 2020-as projektjei között szerepelt két hatalmas szélturbinapark támogatása Dániában, de beszálltak egy másik szélenergia-projektbe is Chicago közelében. Emellett két amerikai napenergia-projektben is részt vesz az Apple, az egyik Nevadában, a másik pedig Virginia államban működik.

Most Popular

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Így nézett ki az első Apple 1 számítógép, ami idén 45 éves

Az Apple I vagy Apple 1 személyi számítógépet 1976-ban kezdték el árusítani, 666,66 dollárért lehetett megvásárolni. Bár nagyon kezdetleges volt, egy montitort és egy billentyűzetet...

Az iPhone-felhasználók 90 százaléka frissített eddig iOS 14-re

Az Apple hivatalos számokat nem közölt, de a Mixpanel szerint nagyjából a felhasználók 90 százaléka frissített már. Frissítések terén sosem állt rosszul az Apple és...

Recent Comments