Home Apple hírek Sokat várnak az Apple új telefonjaitól, eltűnt Robinhood-vagyonok nyomában

Sokat várnak az Apple új telefonjaitól, eltűnt Robinhood-vagyonok nyomában

A CSI 300 (Shanghai-Shenzhen) kínai részvényindex három százalékos pluszban zárt, miközben a japán index kissé süllyedt, aminek a magyarázata a kínai jegybank új lazító politikájában keresendő. A múlt héten Amerikában főleg az újabb gazdaságsegítő csomaggal kapcsolatos optimizmus vitte fel az árakat. Még mindig nem adták fel a befektetők az ezzel kapcsolatos reményt.

Az amerikai határidős indexek ma szerény pluszban vannak. Az európai tőzsdéken a pluszok gyakoribbak, a német DAX 0,2 a párizsi mutató 0,4, az amszterdami és stockholmi 0,8 százalékkal megy fel. Kisebb esés van Londonban és Madridban, 0,7 százalék a mínusz Varsóban.

Esik az olaj és a Mol

Itthon a BUX index 0,9 százalékkal süllyed, főleg a Mol két százalékos esése húzza le. Az OTP 0,1, a Richter 1,1 százalékkal esik, a Telekom minimális erősödést mutat. A forint a múlt héten sokat erősödött, ma viszont kissé gyengül, 70 fillérrel feljebb van az euró, 356,40-en. Erősödik a dollár, stagnál az arany és az ezüst, másfél százalékos mínuszban van a kőolaj. Ezzel az amerikai típusú WTI ismét 40 dollár alá ért.

Tulajdonképpen az elnök választás utáni, januári gazdaságsegítő stimulust árazzák a piacok – írja az Investing.com. Ezen kívül jöttek jó vállalati hírek is, a Daimler értékelésén például a Goldman Sachs javított, a Société Générale francia bank a Jefferies brókercég vételi ajánlása miatt ugrik három százalékkal. A KPN holland társaság pedig azért drágul nyolc százalékkal, mert a készülő felvásárlásáról jöttek hírek.

Apple-készülék (Pixabay.com) Apple-készülék (Pixabay.com)

Csomagolnak a törvényhozók

Donald Trump amerikai elnök új, 1800 milliárd dolláros gazdaságösztönző csomagot nyújtott be a múlt héten, ami nincs már túl messze a demokraták által korábban kidolgozott 2200 milliárd dolláros csomagtól. Ám azt a demokraták és a Szenátus egyes republikánus képviselői is elutasították.

A Fehér Ház gazdasági tanácsadója, Larry Kudlow szerint a héten folytatódhatnak az újabb fiskális stimulus körüli tárgyalások Steven Mnuchin és Nancy Pelosi között írta az Erste Befektetési Zrt. Kérdéses, hogy lesz-e ennek bármi eredménye, ugyanis a felek továbbra is inkább egymás kritizálásával vannak elfoglalva.

Még több korlátozás

A koronavírus-fertőzések túl sok országban ugrottak meg ahhoz, hogy felsorolhassuk ezeket – írta a Bloomberg hírlevele. Több állam szigorította a korlátozásokat.

Megtiltották a nem feltétlenül szükséges mozgásokat Madridba és Madridból. A cseh kormány a lezárás továbbfejlesztett változatával kísérletezik. Olaszország is felülvizsgálja intézkedéseit, az Egyesült Királyság is új korlátozásokról döntött. Az utóbbiban háromszintű, helyi rendszert vezetnek be, amelynek során Észak-Anglia egyes részei szembesülnek a legszigorúbb korlátozásokkal.

Boris Johnson brit elnök a Brexit-megállapodás vázlatának elfogadására október 15-ig szabott határidőt egy intenzív diplomáciai tevékenységgel telt hétvégét követően. (A brit korlátozásokról lásd: Sci-fi-szerű korlátozások jönnek Angliában a koronavírus miatt.)

Jön az iPhone-show

Kedden az Apple várhatóan bemutatja új telefonjait, miután az előző rendezvényen, szeptemberben inkább új okosórákat, valamint iPadeket prezentált.

A keddi Apple esemény az utóbbi évek legfontosabbja lehet írta az Equilor Befektetési Zrt. A telefonok új megjelenést kapnak, a 2018 óta piacon levő lekerekített élek helyett várhatóan sokkal szögletesebb vonalvezetést kapunk. Támogatni fogják az 5G hálózatot, ami egy átfogó frissítési ciklus kialakulását is eredményezheti. Utoljára 2014-ben történtek ekkora változtatások az iPhone-okban, akkor az iPhone 6-ot mutatták be, ami a következő négy negyedévben 231 millió készülék eladásával járt. Ez a rekord a mostani iPhone-ok bemutatásával megdőlhet véli a brókercég.

Indul az új szezon

A héten már indul a harmadik negyedéves gyorsjelentési szezon az amerikai részvénypiacon – írja a KBC Equitas.

Holnap a nagybankok közül a Citigroup és a JP Morgan is közzéteszi a számait, ezen kívül a Johnson&Johnson és a Delta Airlines is jelent. A hét további részében jelent majd a Goldman Sachs, a Wells Fargo, a Morgan Stanley, a United Airlines és a Honeywell is. Európában majd inkább csak a jövő héten pörög fel a szezon. A friss elemzői becslések szerint az S&P 500 komponenseinél a harmadik negyedévben 4,4 százalékos bevétel- és 21 százalékos éves profitcsökkenés lehetett.

Nagy botrány a Robinhoodnál

A híres, sok millió kisbefektetőt aktivizáló, jutalékmentes befektetési lehetőséggel feltűnt Robinhood-alkalmazás nagy botránynak néz elébe. Mintegy fél tucat felhasználó állította a Bloombergnek, hogy a fiókjukat kifosztották, a cégnél pedig senkit sem tudtak felhívni, mivel nincs telefonos ügyfélszolgálat.

Valaki eladta befektetéseiket és kivonta a pénzüket a számláról. Mivel a népszerű alkalmazásnak nincs sürgősségi telefonszáma, hiába próbáltak beavatkozni, csak tehetetlenül figyelték, ahogy eltűnik a pénzük. Úgy tűnik, számítógépes bűnözők támadták meg a Robinhood-fiókokat személyes e-mail fiókjukon keresztül. A vállalat szóvivője szerint nem a Robinhood rendszereit törték fel, és aktívan dolgoznak a fiókok biztonsága érdekében. Az ügyfelek a hatóságokkal is felvették a kapcsolatot.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Keresztbe tehet az Apple a Facebooknak – Mi lesz így a világ legnagyobb közösségi oldalával?

Közösséget építünk! Signature-előfizetőink számára egyedi online klubeseményt szervezünk, ahol profi befektetők mondják el, mi várható 2021-ben. További részletek ide kattintva. A Facebook...

Milliárdokra perelik Olaszországban az Apple-t a régi iPhone-ok miatt

Lassan már nehéz eldönteni, hogy termékeiről vagy az ellene indított perekről írnak-e többet az Apple esetében. Legutóbb egy olasz fogyasztóvédelmi ügynökség gondolta úgy,...

Megállíthatatlan az Apple: a világ legnagyobb mobilgyártójává tették az új iPhone-ok

Közösséget építünk! Signature-előfizetőink számára egyedi online klubeseményt szervezünk, ahol profi befektetők mondják el, mi várható 2021-ben. További részletek ide kattintva. A világ...

Elviszi a gyártás egy részét Kínából az Apple, Vietnámban és Indiában lesz az új gyártósor

Felpörgeti a gyártás átszervezését az Apple – állítják a cég ügyeit ismerő névtelen források. A cupertinói vállalat az iPhone-ok, az iPadek és a...

Recent Comments