Home Apple hírek Sokat várnak az Apple új telefonjaitól, eltűnt Robinhood-vagyonok nyomában

Sokat várnak az Apple új telefonjaitól, eltűnt Robinhood-vagyonok nyomában

A CSI 300 (Shanghai-Shenzhen) kínai részvényindex három százalékos pluszban zárt, miközben a japán index kissé süllyedt, aminek a magyarázata a kínai jegybank új lazító politikájában keresendő. A múlt héten Amerikában főleg az újabb gazdaságsegítő csomaggal kapcsolatos optimizmus vitte fel az árakat. Még mindig nem adták fel a befektetők az ezzel kapcsolatos reményt.

Az amerikai határidős indexek ma szerény pluszban vannak. Az európai tőzsdéken a pluszok gyakoribbak, a német DAX 0,2 a párizsi mutató 0,4, az amszterdami és stockholmi 0,8 százalékkal megy fel. Kisebb esés van Londonban és Madridban, 0,7 százalék a mínusz Varsóban.

Esik az olaj és a Mol

Itthon a BUX index 0,9 százalékkal süllyed, főleg a Mol két százalékos esése húzza le. Az OTP 0,1, a Richter 1,1 százalékkal esik, a Telekom minimális erősödést mutat. A forint a múlt héten sokat erősödött, ma viszont kissé gyengül, 70 fillérrel feljebb van az euró, 356,40-en. Erősödik a dollár, stagnál az arany és az ezüst, másfél százalékos mínuszban van a kőolaj. Ezzel az amerikai típusú WTI ismét 40 dollár alá ért.

Tulajdonképpen az elnök választás utáni, januári gazdaságsegítő stimulust árazzák a piacok – írja az Investing.com. Ezen kívül jöttek jó vállalati hírek is, a Daimler értékelésén például a Goldman Sachs javított, a Société Générale francia bank a Jefferies brókercég vételi ajánlása miatt ugrik három százalékkal. A KPN holland társaság pedig azért drágul nyolc százalékkal, mert a készülő felvásárlásáról jöttek hírek.

Apple-készülék (Pixabay.com) Apple-készülék (Pixabay.com)

Csomagolnak a törvényhozók

Donald Trump amerikai elnök új, 1800 milliárd dolláros gazdaságösztönző csomagot nyújtott be a múlt héten, ami nincs már túl messze a demokraták által korábban kidolgozott 2200 milliárd dolláros csomagtól. Ám azt a demokraták és a Szenátus egyes republikánus képviselői is elutasították.

A Fehér Ház gazdasági tanácsadója, Larry Kudlow szerint a héten folytatódhatnak az újabb fiskális stimulus körüli tárgyalások Steven Mnuchin és Nancy Pelosi között írta az Erste Befektetési Zrt. Kérdéses, hogy lesz-e ennek bármi eredménye, ugyanis a felek továbbra is inkább egymás kritizálásával vannak elfoglalva.

Még több korlátozás

A koronavírus-fertőzések túl sok országban ugrottak meg ahhoz, hogy felsorolhassuk ezeket – írta a Bloomberg hírlevele. Több állam szigorította a korlátozásokat.

Megtiltották a nem feltétlenül szükséges mozgásokat Madridba és Madridból. A cseh kormány a lezárás továbbfejlesztett változatával kísérletezik. Olaszország is felülvizsgálja intézkedéseit, az Egyesült Királyság is új korlátozásokról döntött. Az utóbbiban háromszintű, helyi rendszert vezetnek be, amelynek során Észak-Anglia egyes részei szembesülnek a legszigorúbb korlátozásokkal.

Boris Johnson brit elnök a Brexit-megállapodás vázlatának elfogadására október 15-ig szabott határidőt egy intenzív diplomáciai tevékenységgel telt hétvégét követően. (A brit korlátozásokról lásd: Sci-fi-szerű korlátozások jönnek Angliában a koronavírus miatt.)

Jön az iPhone-show

Kedden az Apple várhatóan bemutatja új telefonjait, miután az előző rendezvényen, szeptemberben inkább új okosórákat, valamint iPadeket prezentált.

A keddi Apple esemény az utóbbi évek legfontosabbja lehet írta az Equilor Befektetési Zrt. A telefonok új megjelenést kapnak, a 2018 óta piacon levő lekerekített élek helyett várhatóan sokkal szögletesebb vonalvezetést kapunk. Támogatni fogják az 5G hálózatot, ami egy átfogó frissítési ciklus kialakulását is eredményezheti. Utoljára 2014-ben történtek ekkora változtatások az iPhone-okban, akkor az iPhone 6-ot mutatták be, ami a következő négy negyedévben 231 millió készülék eladásával járt. Ez a rekord a mostani iPhone-ok bemutatásával megdőlhet véli a brókercég.

Indul az új szezon

A héten már indul a harmadik negyedéves gyorsjelentési szezon az amerikai részvénypiacon – írja a KBC Equitas.

Holnap a nagybankok közül a Citigroup és a JP Morgan is közzéteszi a számait, ezen kívül a Johnson&Johnson és a Delta Airlines is jelent. A hét további részében jelent majd a Goldman Sachs, a Wells Fargo, a Morgan Stanley, a United Airlines és a Honeywell is. Európában majd inkább csak a jövő héten pörög fel a szezon. A friss elemzői becslések szerint az S&P 500 komponenseinél a harmadik negyedévben 4,4 százalékos bevétel- és 21 százalékos éves profitcsökkenés lehetett.

Nagy botrány a Robinhoodnál

A híres, sok millió kisbefektetőt aktivizáló, jutalékmentes befektetési lehetőséggel feltűnt Robinhood-alkalmazás nagy botránynak néz elébe. Mintegy fél tucat felhasználó állította a Bloombergnek, hogy a fiókjukat kifosztották, a cégnél pedig senkit sem tudtak felhívni, mivel nincs telefonos ügyfélszolgálat.

Valaki eladta befektetéseiket és kivonta a pénzüket a számláról. Mivel a népszerű alkalmazásnak nincs sürgősségi telefonszáma, hiába próbáltak beavatkozni, csak tehetetlenül figyelték, ahogy eltűnik a pénzük. Úgy tűnik, számítógépes bűnözők támadták meg a Robinhood-fiókokat személyes e-mail fiókjukon keresztül. A vállalat szóvivője szerint nem a Robinhood rendszereit törték fel, és aktívan dolgoznak a fiókok biztonsága érdekében. Az ügyfelek a hatóságokkal is felvették a kapcsolatot.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Tízből kilenc: ennyire nagy a frissítési kedv az iPhone-osoknál

Bár még csak néhány hónapja érhető el az iOS 14, az alkalmas okostelefonok 90 százaléka már azt futtatja. Markáns különbség az iOS-es és...

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Az iPhone 12 5G menti meg az Apple-t? – Telefonguru hír

Az iPhone 12 5G segíthet az Apple-nek, hogy 2021-ben 240 millió iPhone-t adjon el. 2020 negyedik negyedévében az Apple rekordszámú iPhone-t szállított, és úgy...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Recent Comments