szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek Súlyos hibát találtak az Apple böngészőjében - Liner.hu

Súlyos hibát találtak az Apple böngészőjében – Liner.hu

A Safariban jelentkező hiba lehetővé teszi a webhelyek számára, hogy valós időben nyomon kövessék a legutóbbi böngészési tevékenységeket.

Az IndexedDB nevű JavaScript API implementáció hibája felfedheti a böngészési előzményeket és akár a személyazonosságunkat is – derül ki a FingerprintJS pénteken közzétett blogbejegyzéséből.

A hiba lehetővé teszi, hogy bármelyik IndexedDB-t használó weboldal hozzáférjen a felhasználó böngészési munkamenete során más weboldalak által generált adatbázisok neveihez.

Mindezekből kifolyólag egy weboldal nyomon követheti a felhasználó által különböző lapokon vagy ablakokban meglátogatott weboldalakat, mivel az adatbázisnevek gyakran egyediek és az egyes weblapokra jellemzőek. A helyes és normális viselkedésnek annak kellene lennie, ha a webhelyek csak a saját IndexedDB-adatbázisukhoz férnének hozzá.

A hiba az Apple nyílt forráskódú böngészőmotorját, a WebKitet használó böngészők újabb verzióit érinti, beleértve a Maceken futó Safari 15-öt és az iOS 15, illetve iPadOS 15 operációs rendszereken elérhető összes verziót.

A hiba harmadik féltől származó böngészőket, például a Chrome-ot is érinti iOS 15-ön és iPadOS 15-ön, mivel az Apple minden böngészőnek a WebKit használatát írja elő az iPhone és iPad készülékeken.

Az cupertinói techóriás csakis szoftverfrissítéssel orvosolhatja a hibát, így egyelőre nem kell mást tennünk, mint várni az update-re, ami az Apple szerint még ebben a hónapban elkészülhet.

Most Popular

Indul a SkyShowtime – mit nézhetsz az új streamingszolgáltatón?

A SkyShowtime február 14-től lesz elérhető Albániában, Csehországban, Észak-Macedóniában, Koszovóban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában. Az ígéretek szerint változatos, lenyűgöző szórakozási lehetőséget nyújt rendkívül...

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments