vasárnap, december 10, 2023
HomeMacbookTönkretehet egyes MacBook Prókat az új macOS

Tönkretehet egyes MacBook Prókat az új macOS

A telepítését követően többé semmi sem jelenik meg a kijelzőiken.

Komoly problémába futhatott bele a múlt héten megjelent macOS 11 rendszerrel az Apple, az elmúlt napokban egyre gyűlő panaszok alapján a Big Sur kódnevű szoftver teljesen használhatatlanná teheti a 2013 végi és 2014 közepén megjelent, 13 hüvelykes MacBook Pro laptopokat.

macOS 11 Big SurForrás: Apple

A panaszosok beszámolói szerint a rendszerre való frissítés óta teljesen fekete képernyőt mutat a laptopjuk, az Apple terméktámogatása által javasolt, gyári alaphelyzetbe való visszaállítási trükkök pedig nem működnek. A hibával kapcsolatban egyelőre semmiféle tájékoztatást sem adott a vállalat, ám az ügyfélszolgálata a gond hallatán állítólag már automatikusan a hivatalos márkaszerviz felkeresését tanácsolja.

A malőr frissessége miatt egyelőre nem tudni, hogy mi okozza a problémát, és persze mit tudnak vele kezdeni a márkaszervizben, lehetséges-e alaplapcsere nélkül életet lehelni a noteszgépekbe. A javítás esetleges költsége szintén nagy kérdőjel: az érintett MacBookok már régóta nem garanciálisak, ám jelen esetben az Apple méltányosságból állhatná a szervizelés költségeit, főleg ha jelentősnek bizonyulnak a régi laptopok értékéhez képest.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments