vasárnap, február 5, 2023
Home Apple hírek Túszokat ejtett egy fegyveres férfi az egyik amszterdami Apple boltban (videók) -...

Túszokat ejtett egy fegyveres férfi az egyik amszterdami Apple boltban (videók) – Liner.hu

A videofelvételeken tisztán kivehető, ahogy a fegyveres férfi magához ragadja az egyik túszt, és a kijáratnál őrjöng, miközben a rendőrség teljesen lezárta a környéket.

Hatalmas erővel vonultak ki a holland rendőrök a helyszínre, egy Apple bolthoz, ahol egy fegyveres férfi túszokat ejtett. A hatóságok gyorsan reagáltak a helyzetre, és teljesen lezárták a környéket, hogy mindenkit biztonságban tudjanak, és megkezdhessék az akciót.

A közösségi médiában több felvétel is napvilágot, amin a túszejtő látható, aki kisétált a kijárthoz, magához szorítván az egyik túszt. Ekkor már gyalogosok sem voltak a forgalmas utcán, de többen felvételeket készítettek a helyszínről, amiken a feltételezett túszejtő is látható.

Egyelőre nem tudni, hogy vannak-e társai a kapucnis túszejtőnek, és mik a követelései, ha egyáltalán vannak. Az sem biztos, hogy beszámítható, sok a kérdőjel jelenleg, de mint minden hasonló esetben, már ott vannak a kiképzett profi túsztárgyalók.

NATO-főtitkár: több mint 100 harci repülő és 120 hadihajó áll készültségben a sarkkörtől a Földközi-tengerig

Az RT jelentése szerint az amszterdami rendőrség egyelőre csak annyit közölt, hogy a Leidseplein egyik üzletéből érkezett a bejelentés, ami Amszterdam központjában található, ahol éjszaka is aktív életet élnek az emberek, többek között a közeli szórakozóhelyeknek miatt.

A rendőrséget helyi idő szerint 17 óra 40 körül hívták ki a rendőrséget fegyveres rablás okán, a gyanúsított személye pillanatnyilag ismeretlen. A rendőrség időközben az Apple bolthoz közeli épületeket már ki is ürítette, senki nem tartózkodhat odabent. Arról sem érkezett jelentés, hogy lennének sérültek, esetleg áldozatok, de a túszejtő továbbra is odabent tartózkodik a túszokkal, akiknek a száma ugyancsak nem ismert.

FRISSÍTÉS: Az NL Times két potenciális behatolóról ír, míg az egyik szemtanú azt mondta, a két férfi este 6 óra körül sétált ki az üzletből, de amikor meglátták a rendőröket, az egyik megragadott egy másik személyt. Ezután fegyvert tartott a túsz fejéhez, és valószínűleg összesen hárman tartózkodnak a boltban – a két elkövető, és a túsz.

Egy másik szemtanú úgy fogalmazott az AT5 kérdésére, hogy az életéért kellett futnia, míg egy alkalmazott pánikszerűen rohant ki a boltból, és azt kiabálta, hogy „rablás”. A szemtanú lövéseket is hallott odabentről, amit mások is megerősítettek. Egy rendőrségi helikopter is megjelent a környék felett, a túszejtők minden bizonnyal nem fogják tudni elhagyni a helyszínt, és már a speciális egységek is megérkeztek, mellettük a holland hadsereg tisztjeivel (Holland Királyi Katonai Rendőrség), akik ugyancsak segítik az akciót, és este fél 7 körül már csak a hatóságok tartózkodtak a Leidseplein területén. A holland Het Parool szintén két maszkos férfiről ír, akik túszul ejtettek egy járókelőt, közel a bolthoz, így valószínűleg nem az Apple bolt alkalmazottjáról van szó.

FRISSÍTÉS 2: A Het Parool azt mondja, noha korábban úgy tűnt, hogy több rabló van a helyszínen, ez az információ nem helytálló, mert egy túszejtő tartózkodik az épületben, és a szándékai még mindig nem világosak.

Most Popular

Éhezik a HOLD!

Nem nagyon, de valamelyest. Óriási akciónk van ugyanis: ha most nyit nálunk Online Vagyonkezelés számlát, akkor az ön megtakarításának gyarapításán alig keresünk pénzt. A...

Még a zsebünkben is elfér?

Nem akar lemaradni az óriáscég. Az elmúlt évek során egyre több telefongyártó jelentkezett különleges kialakítású telefonokkal, tabletekkel. A Samsung a Galaxy Z Fold és...

Bivalyerős kamerával érkezik az új Samsung Galaxy S-sorozat

A Galaxy S23 Ultrában egy 200 megapixeles kamera van, ami akár 100x-os zoommal is értékelhető képeket készít, Európából nézve a legfontosabb változás mégsem ez:...

Mire jó egy okosotthon és hogyan alakítsuk ki a rendszert a lakásunkban?

Az okosotthon már közel sem az a futurisztikus koncepció, ami pár évtizede még csak a távoli jövő különlegességének ígérkezett, hanem bárki által elérhető, hétköznapi...

Recent Comments