péntek, június 21, 2024
Home Macbook Újra érintőképernyős MacBookkal kísérletezik az Apple

Újra érintőképernyős MacBookkal kísérletezik az Apple

Ugyan a cég vezetői rendre kiállnak amellett, hogy nem lenne értelme, most megint elővették az érintőképernyős MacBook Prók ötletét.

Ha a CES 2023-on bemutatott számtalan újdonság nem lett volna elég, az Apple-höz közel álló hírforrások is igen aktívak voltak az elmúlt napokban. Egyrészt nagyon úgy tűnik, hogy tényleg közel van már az Apple saját AR-szemüvegének megjelenése, aminek a többi termék issza meg a levét, másfelől úgy tudjuk, hogy az almás vállalat még több alkatrészt akar házon belül gyártani, hogy egyre kevésbé függjenek a partnereiktől.

Ha ez nem lenne elég, néhány méltán elismert szivárogtató a MacBook OLED-re váltásáról is beszélt.

Felpörögtek tehát az események Cupertinóban, olyannyira, hogy állítólag a cég egy olyan ötletet is újra elővett, amit képviselői eddig nagyon következetesen elutasítottak mindig, amikor erről kérdezték őket. Az érintőképernyős MacBook ötlete már több mint 10 éve beszédtéma, 2010-ben még Steve Jobs is elmagyarázta, hogy miért nem jó ötlet megvalósítani egy ilyen laptopot:

„Az érintőképernyős felületek nem működnek vertikálisan. Szuper demó, de hamar fájdalmat okoz a használatuk, hosszabb távon pedig olyan érzés, mintha leszakadna tőle az ember keze. Egyszerűen nem működik, ergonómiailag szörnyű.”

Ezután, az elmúlt években számos alkalommal utasították el egy ilyen MacBook ötletét a mérnökök és sajtónak nyilatkozó munkatársak, a Bloombergnél publikáló Mark Gurman azonban most mégis úgy tudja, hogy újra előkerült az ötlet, és számos hardvermérnök aktívan részt vesz a kísérletekben.

Az Apple a korábbi MacBook Prókon megtalálható Touch Barral ért a legközelebb ahhoz, hogy érintőfelületet tegyen ezekre a laptopokra. Meglátjuk, hogy ezúttal tovább jutnak-e a próbálkozásnál.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments