vasárnap, december 10, 2023
HomeApple hírekUSB-C porttal jön az iPhone 15, de az Apple megtalálta a módját…

USB-C porttal jön az iPhone 15, de az Apple megtalálta a módját…

Az EU döntéshozói elfogadták azt a javaslatot, miszerint kötelezővé kell tenni az egységes töltőcsatlakozó használatát a különféle elektronikai cikkeken, ami azt jelenti, hogy az iPhone-ok esetében is le kell cserélni a Lightning portot USB-C-re. Az Apple azonban nem híve a széles körű kompatibilitásnak, és igyekeznek majd korlátozni a szabad felhasználást.

Bár a gyártók kaptak némi haladékot, és csak 2024 végétől lesz kötelező az USB-C port használata, az Apple a hírek szerint még idén lecseréli a Lightning portot. Van már egy állítólagos fotónk is az új csatlakozóval szerelt 15-ös széria egyik tagjának prototípusáról:

Hiába lesz azonban USB-C csatlakozó az iPhone 15-ös modelleken, az Apple igyekszik korlátozni a felhasználók lehetőségeit. A saját kábeleikbe állítólag egy úgynevezett MFi (Made for iPhone) hitelesítő chipet fognak építeni, hogy csak ezekkel működjön megfelelően a töltés és az adatátvitel (ez nem újdonság egyébként, eddig is használt ilyet a vállalat).

Külsős gyártók is megkaphatják majd ezt a hitelesítést, de természetesen nem ingyen, jelentős összeget kell fizetniük érte az Apple-nek.

Ilyen lehet az iPhone 15 Pro

Ha pedig valaki nem hitelesített kábelt használ, akkor a készüléken valószínűleg figyelmeztetés jelenik majd meg, nem lesz lehetőség a gyorstöltésre, és jó eséllyel az adatátvitel is korlátozva lesz. Hiába lesz tehát otthon elfekvőben néhány USB-C kábel, amiket más készülékekhez kaptunk vagy vásároltunk, azok nem fognak teljes értékűen működni az iPhone-okkal.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Source

Most Popular

Recent Comments