szerda, május 25, 2022
Home Apple hírek Vadonatúj Mac Pro számítógépet dobhat piacra év végén az Apple - Liner.hu

Vadonatúj Mac Pro számítógépet dobhat piacra év végén az Apple – Liner.hu

Tavaly ősszel bemutatásra kerültek a 14 és 16 hüvelykes, M1 Pro és M1 Max lapkákkal ellátott csúcslaptopok, idén pedig tovább bővülhet a cupertinóiak saját fejlesztésű chipjeivel felszerelt készülékeinek tárháza.

Az új Mac Pro állítólag olyan chipsetet fog használni, ami az M1 Max felett helyezkedik el teljesítményben, így akár 40 CPU maggal és 128 GPU maggal is rendelkezhet – olvasható az Apple Insider beszámolójában.

Bár a Mac mini és az iMac még mindig elérhető Intel processzorral, minden jel arra utal, hogy az elkövetkező hónapokban ezen készülékek esetében is megtörténhet az átállás a házon belüli M-chipekre.

Az asztali Mac-eket leszámítva az Apple M2-vel hajtott laptopjai 2022 második felében érkeznek, amelyek lecserélik majd a 2020-ban piacra dobott, 13 hüvelykes MacBook Pro és MacBook Air laptopokat, ami áremelkedéssel párosulhat, köszönhetően a globális chiphiánynak.

Mivel az M2 valószínűleg a TSMC legkorszerűbb, 5 nanométernél is kisebb technológiájával készülhet, ezért elképzelhető, hogy a belépőszintű notebookoktól kezdve egészen a bivalyerős Mac Pro számítógépekig kisajtolható belőlük az a teljesítmény, amire az Apple-rajongók már oly régóta várnak.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments