szerda, április 24, 2024
Home Apple hírek A mesterséges intelligencia beköltözik a Google keresőjébe is

A mesterséges intelligencia beköltözik a Google keresőjébe is

A Search Generative Experience a nyílt végű lekérdezésekre adott válaszokat fogja megalkotni – írja a BBC. A rendszert most még csak kevés felhasználó érheti el a kísérleti fázisban.

„Újragondoljuk minden alapvető termékünket, beleértve a keresést is” – mondta az Alphabetet, a Google anyavállalatát vezető Sundar Pichai.

Ezen túl a vállalat bejelentette, hogy a Google Android új funkciója proaktív módon figyelmezteti a felhasználókat az ismeretlen AirTagekre, ezekre a személyes tárgyak, például kulcsok és pénztárcák nyomon követésére kifejlesztett apró eszközökre. Az ismeretlen nyomkövetőeket jelző rendszer nyártól válik elérhetővé. A Google a múlt héten közölte, hogy az Apple-lel közösen dolgozik a probléma megoldásán.

Tavaly két nő perelte be az Apple-t azért, mert AirTaggel követték őket titokban: tavaly arról nyilatkoztak, hogy nem tesznek eleget a nagy techcégek a probléma megoldására.

A technikai fejlesztések mellett a Google vezetői egy nyitható-csukható telefont is bemutattak: ez 1799 dolláros áron – 600 ezer forint – lesz elérhető. Arról is beszámoltak, hogy a Bardnak, a Google chatbotjának várólistáját lezárják: 180 országban és területen fogják bevezetni angol nyelven az eszközt.

Arról is beszéltek, hogy a chatbot hamarosan képes lesz arra, hogy a szöveg mellett képekkel is válaszoljon a kérésekre. A Google-ra nagy nyomás nehezedik, hogy utolérje a mesterséges intelligencia terén végzett fejlesztéseivel riválisát, a Microsoftot, mert a másik cég által megalkotott ChatGPT nagy sikereket ért már el.

Amikor egy februári eseményen a Google bemutatta a Bardot, az kínos bakit követett el: rossz választ adott egy kérdésre, aminek hatására estek a vállalat részvényei.

A Microsoft a ChatGPT technológiáját a Bing keresőmotorjába építi be, miután jelentős összegeket fektetett be az azt kifejlesztő OpenAI-ba. A kínai technológiai óriás, a Baidu szintén rendelkezik egy chatrobottal, melyet Ernie-nek neveznek.

Nyitókép: brightstars/Getty Images

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments