csütörtök, május 30, 2024
Home Apple hírek A TikTokkal és más appokkal hódítaná meg a vásárlókat az új Mercedes…

A TikTokkal és más appokkal hódítaná meg a vásárlókat az új Mercedes…

Megnyugodhat, akinek csak a TikTok és az Angry Birds hiányzott a német gyártó luxusautóiból.

Az autók és a szórakoztatóelektronikai cikkek fúziója még az 1920-as években, az első kezdetleges rádiók beépítésével kezdődött, a legújabb prémium járgányok pedig már nemcsak közlekedési eszközök, hanem guruló multimédiás központok is kényelmes fotelekkel, minőségi hangrendszerrel és egyre nagyobb kijelzőkkel.

Ami az óriási paneleket illeti, a Mercedes-Benz a tavaly piacra dobott elektromos luxus liftbackjében, az EQS-ben maxolta ki a műfajt teljes műszerfalon végigfutó Hyperscreennel, hamarosan pedig a nagy múltú E-osztályba is megérkezik a technológia.

A német gyártó nemrég leplezte le a 2024-es E-Klasse belterét, amelyben a Hyperscreen egy kisebb változata, a Superscreen kapott helyet. A fő különbség, hogy a műszerfalra szerelt három panelt ezúttal nem egyetlen, összefüggő üveg mögé rejtették, mivel a digitális műszeregység megjelenítője itt egy külön keretben kapott helyet. A cég egyelőre nem közölte az egyes panelek pontos méretét, de a képek alapján nem kell majd nagyító a tartalmak élvezetéhez.

Kattints a képre a galériáért!

Az 5G-kapcsolattal rendelkező multimédiás rendszer lelke továbbra is az MBUX operációs rendszer, amelyhez a Mercedes-Benz egy új alkalmazásboltot is elindít. Itt olyan, külsős fejlesztésű appokat találunk majd, mint a TikTok vagy az Angry Birds, de a dolgozni vágyóknak a Webex és a Zoom is rendelkezésére áll majd.

Ezek mellett a rajt napjától a Vivaldi webböngésző is támogatni fogja a platformot, a Mercedes pedig azt ígéri, hogy összesen 30 globális streaming szolgáltató műsorait pörgethetik majd az új E osztály vásárlói, akik természetesen az Android Auto és az Apple CarPlay támogatását is megkapják. A beltéri hangulatvilágítást egy hangvizualizációs effekt dobja fel, amely a Superscreenen kíséri a 4D-s Burmester hangrendszer által szolgáltatott ritmusokat.

A W214-es kódnevű Mercedes E osztály még az idén eljut a kereskedésekbe, az autó többi részét viszont csak valamikor a következő hónapok során mutatják meg a közönségnek.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments