kedd, május 28, 2024
Home Apple hírek Apple Hello képernyőkímélő bekapcsolása bármelyik Macen | Techwok

Apple Hello képernyőkímélő bekapcsolása bármelyik Macen | Techwok

Az Apple legutóbb bemutatott M1 chipre épülő iMacjei számtalan izgalmas tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek miatt könnyen megszerethetők. Többek között ilyenek az új színek is, amelyeknek köszönhetően kiválaszthatjuk a szobához vagy az irodához látványvilágában leginkább passzoló gépet. S persze nem is az Apple-ről lenne szó, ha ezekhez a színes gépekhez nem kapnánk az adott színhez igazodó extra háttérképeket, s egy különleges, az egykori Apple gépek hirdetésein látható Hello feliratot megidéző képernyőkímélőt. S bár a háttérképek elvileg csak az új iMaceken elérhető, a képernyővédő pedig csak az M1 alapú Maceken, azért egy kis trükkel egmegoldható az Apple Hello képernyőkímélő bekapcsolása bármelyik Macen, s ugyanígy a háttérképeket is előcsalhatjuk, pár extra kattintással. Egyetlen dologra lesz hozzá szükségünk: a macOS 11.3-as vagy újabb verziójára.

Apple Hello képernyőkímélő bekapcsolása bármelyik Macen

Kezdjük a képernyőkímélővel. Ez valójában minden olyan gépen megtalálható, amelyen a macOS 11.3-as verziója fut, ám alapértelmezésben nem választható ki a szokásos listában. Beüzemeléséhez a következőket kell tennünk:

  • Nyissuk meg a /System/Library/Screen Savers mappát a rendszerben. Ehhez a Finder Go menüjének Go to Foldermenüpontjával megnyitható ablakban adjuk meg a /System/Library/Screen Savers elérési utat, majd kattintsunk a Gogombra.
  • A megnyíló Finder rablakban keressük meg a Hello.saver fájlt és másoljuk ki onnan egy tetszőleges mappába (Asztalra, Downloads mappába, bárhová, ahol ideiglenesen eltárolhatjuk).
  • Nevezzük át a kimásolt fájlt az új helyén, például Hello MacBook Air.saver névre (vagy amire tetszik).
  • Kattintsunk duplán az átnevezett fájlra, majd a megjelenő párbeszédablakban kattintsunk az Install gombra.

További hasznos cikkek

A fentiek lezongorázása után egyszerűen nyissuk meg a System Preferences / Desktop & Screen Saver felületet és ott a Screen Saverrészben már kiválaszthatjuk a Hello nevű képernyőkímélőt.

A színes iMac háttérképek használata bármelyik Macen

Hasonlóan egyszerű hozzájutni az új iMacek háttérképeihez is. Itt még csak másolnunk sem kell semmit, sehova. Egyszerűen nyissuk meg a System Preferences / Desktop & Screen Saver felületet, majd ott a Desktop részben kattintsunk duplán az Apple / Desktop Picturesmappára a bal oldal listában.

Ennek hatására megnyílik a Finder ablaka, benne a Library mappával. Itt keressük meg a rendszer hivatalos háttérképet tároló Desktop Pictures mappát és nyissuk meg azt. Ekkor már látjuk is a sok háttérkép között a hello Blue.heichello Green.heic és hasonló nevű képfájlokat.

Kattintsunk a jobb egérgombbal (vagy ctrl + bal egérgomb) egyszer arra, amelyiket szeretnénk megtenni háttérképnek, majd a megjelenő menüben válasszuk a Services / Set Desktop picture menüpontot. A rendszer pár pillanat alatt beállítja számunkra a kiválasztott képet háttérképként.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments