Home Apple hírek Apple Hello képernyőkímélő bekapcsolása bármelyik Macen | Techwok

Apple Hello képernyőkímélő bekapcsolása bármelyik Macen | Techwok

Az Apple legutóbb bemutatott M1 chipre épülő iMacjei számtalan izgalmas tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek miatt könnyen megszerethetők. Többek között ilyenek az új színek is, amelyeknek köszönhetően kiválaszthatjuk a szobához vagy az irodához látványvilágában leginkább passzoló gépet. S persze nem is az Apple-ről lenne szó, ha ezekhez a színes gépekhez nem kapnánk az adott színhez igazodó extra háttérképeket, s egy különleges, az egykori Apple gépek hirdetésein látható Hello feliratot megidéző képernyőkímélőt. S bár a háttérképek elvileg csak az új iMaceken elérhető, a képernyővédő pedig csak az M1 alapú Maceken, azért egy kis trükkel egmegoldható az Apple Hello képernyőkímélő bekapcsolása bármelyik Macen, s ugyanígy a háttérképeket is előcsalhatjuk, pár extra kattintással. Egyetlen dologra lesz hozzá szükségünk: a macOS 11.3-as vagy újabb verziójára.

Apple Hello képernyőkímélő bekapcsolása bármelyik Macen

Kezdjük a képernyőkímélővel. Ez valójában minden olyan gépen megtalálható, amelyen a macOS 11.3-as verziója fut, ám alapértelmezésben nem választható ki a szokásos listában. Beüzemeléséhez a következőket kell tennünk:

  • Nyissuk meg a /System/Library/Screen Savers mappát a rendszerben. Ehhez a Finder Go menüjének Go to Foldermenüpontjával megnyitható ablakban adjuk meg a /System/Library/Screen Savers elérési utat, majd kattintsunk a Gogombra.
  • A megnyíló Finder rablakban keressük meg a Hello.saver fájlt és másoljuk ki onnan egy tetszőleges mappába (Asztalra, Downloads mappába, bárhová, ahol ideiglenesen eltárolhatjuk).
  • Nevezzük át a kimásolt fájlt az új helyén, például Hello MacBook Air.saver névre (vagy amire tetszik).
  • Kattintsunk duplán az átnevezett fájlra, majd a megjelenő párbeszédablakban kattintsunk az Install gombra.
1

További hasznos cikkek

A fentiek lezongorázása után egyszerűen nyissuk meg a System Preferences / Desktop & Screen Saver felületet és ott a Screen Saverrészben már kiválaszthatjuk a Hello nevű képernyőkímélőt.

A színes iMac háttérképek használata bármelyik Macen

Hasonlóan egyszerű hozzájutni az új iMacek háttérképeihez is. Itt még csak másolnunk sem kell semmit, sehova. Egyszerűen nyissuk meg a System Preferences / Desktop & Screen Saver felületet, majd ott a Desktop részben kattintsunk duplán az Apple / Desktop Picturesmappára a bal oldal listában.

1

Ennek hatására megnyílik a Finder ablaka, benne a Library mappával. Itt keressük meg a rendszer hivatalos háttérképet tároló Desktop Pictures mappát és nyissuk meg azt. Ekkor már látjuk is a sok háttérkép között a hello Blue.heichello Green.heic és hasonló nevű képfájlokat.

Kattintsunk a jobb egérgombbal (vagy ctrl + bal egérgomb) egyszer arra, amelyiket szeretnénk megtenni háttérképnek, majd a megjelenő menüben válasszuk a Services / Set Desktop picture menüpontot. A rendszer pár pillanat alatt beállítja számunkra a kiválasztott képet háttérképként.

Most Popular

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Keresztbe tett az Apple a Facebooknak

Az Apple előírta, hogy az adatgyűjtést és a követést a felhasználóval közölni kell és egy felugró ablakban jóvá is kell velük hagyatni.Ha ez nem...

Kamu iPhone-bemutatóval loptak el 20 millió forintnyi bitcoint

A tolvajok az iPhone 13-ra húztak fel egy kampányt, azt is ígérve, hogy az adakozók még több pénzt kapnak vissza – nem így...

Ettől félt az Apple: az EU-ban kötelező lesz az USB-C a mobilokon | 24

Az Európai Bizottság sajtóközleményben jelentette be, hogy előterjesztik azt az új jogszabályt, ami megszabná a telefongyártók számára, hogy egységesen USB-C töltőporttal lássák el az...

Recent Comments