Home Apple hírek Apple Hello képernyőkímélő bekapcsolása bármelyik Macen | Techwok

Apple Hello képernyőkímélő bekapcsolása bármelyik Macen | Techwok

Az Apple legutóbb bemutatott M1 chipre épülő iMacjei számtalan izgalmas tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek miatt könnyen megszerethetők. Többek között ilyenek az új színek is, amelyeknek köszönhetően kiválaszthatjuk a szobához vagy az irodához látványvilágában leginkább passzoló gépet. S persze nem is az Apple-ről lenne szó, ha ezekhez a színes gépekhez nem kapnánk az adott színhez igazodó extra háttérképeket, s egy különleges, az egykori Apple gépek hirdetésein látható Hello feliratot megidéző képernyőkímélőt. S bár a háttérképek elvileg csak az új iMaceken elérhető, a képernyővédő pedig csak az M1 alapú Maceken, azért egy kis trükkel egmegoldható az Apple Hello képernyőkímélő bekapcsolása bármelyik Macen, s ugyanígy a háttérképeket is előcsalhatjuk, pár extra kattintással. Egyetlen dologra lesz hozzá szükségünk: a macOS 11.3-as vagy újabb verziójára.

Apple Hello képernyőkímélő bekapcsolása bármelyik Macen

Kezdjük a képernyőkímélővel. Ez valójában minden olyan gépen megtalálható, amelyen a macOS 11.3-as verziója fut, ám alapértelmezésben nem választható ki a szokásos listában. Beüzemeléséhez a következőket kell tennünk:

  • Nyissuk meg a /System/Library/Screen Savers mappát a rendszerben. Ehhez a Finder Go menüjének Go to Foldermenüpontjával megnyitható ablakban adjuk meg a /System/Library/Screen Savers elérési utat, majd kattintsunk a Gogombra.
  • A megnyíló Finder rablakban keressük meg a Hello.saver fájlt és másoljuk ki onnan egy tetszőleges mappába (Asztalra, Downloads mappába, bárhová, ahol ideiglenesen eltárolhatjuk).
  • Nevezzük át a kimásolt fájlt az új helyén, például Hello MacBook Air.saver névre (vagy amire tetszik).
  • Kattintsunk duplán az átnevezett fájlra, majd a megjelenő párbeszédablakban kattintsunk az Install gombra.
1

További hasznos cikkek

A fentiek lezongorázása után egyszerűen nyissuk meg a System Preferences / Desktop & Screen Saver felületet és ott a Screen Saverrészben már kiválaszthatjuk a Hello nevű képernyőkímélőt.

A színes iMac háttérképek használata bármelyik Macen

Hasonlóan egyszerű hozzájutni az új iMacek háttérképeihez is. Itt még csak másolnunk sem kell semmit, sehova. Egyszerűen nyissuk meg a System Preferences / Desktop & Screen Saver felületet, majd ott a Desktop részben kattintsunk duplán az Apple / Desktop Picturesmappára a bal oldal listában.

1

Ennek hatására megnyílik a Finder ablaka, benne a Library mappával. Itt keressük meg a rendszer hivatalos háttérképet tároló Desktop Pictures mappát és nyissuk meg azt. Ekkor már látjuk is a sok háttérkép között a hello Blue.heichello Green.heic és hasonló nevű képfájlokat.

Kattintsunk a jobb egérgombbal (vagy ctrl + bal egérgomb) egyszer arra, amelyiket szeretnénk megtenni háttérképnek, majd a megjelenő menüben válasszuk a Services / Set Desktop picture menüpontot. A rendszer pár pillanat alatt beállítja számunkra a kiválasztott képet háttérképként.

Most Popular

Bosszantó hibától szabadulhatnak meg az iPhone-osok

Az operációs rendszer legújabb frissítése többek között az iPhone 12-es készülékekhez szabott MagSafe Battery Pack támogatását is elhozta. A telefonok hátuljához mágnesesen kapcsolódó, hátizsák...

Hamarosan itt vannak az új MacBook Pro laptopok

Szeptember és november között érkezik meg állítólag az új, 14 és 16 hüvelykes Apple MacBook Pro. Mark Gurman a Bloomberg hírlevél-szolgáltatásán keresztül újabb érdekességeket közölt...

Magyar fotós fényképe lett a 2021-es iPhone Photography Awards győztese

A zsűri Kerekes Istvánt díjazta az Év fotósa címmel a 14. iPhone Photography Awardson. Szép magyar sikerrel zárult a 14. iPhone Photography Awards....

Fordítva, egy iPhone-nal is tölthető az Apple MagSafe akkucsomagja

Megkapták az első megrendelők a 40 ezer forintos akkucsomagot, amely a jelek szerint iPhone-ról is tölthető. Kis kapacitása miatt nem ígér túl sokat, de azért...

Recent Comments