kedd, május 28, 2024
Home Iphone Ingyen iPhone-t adnak ebben az amerikai Mekiben, csak menjen oda valaki dolgozni

Ingyen iPhone-t adnak ebben az amerikai Mekiben, csak menjen oda valaki dolgozni

A „Bragard” nevű Twitter-felhasználó egy illinois-i McDonald’s ablakában elhelyezett promóciós hirdetés képét tette közzé, amelyen ez állt: „Most felveszünk – ingyen iPhone”.

Azt nem közölték, hogy milyen típusú iPhone-ról van szó, de az apró betűs rész azt állította, hogy „hat hónapos munkaviszony és a foglalkoztatási feltételek teljesítése után” az új alkalmazottat egy új okostelefonnal jutalmazzák.

Bragard tweetje több mint 226 ezer lájkot és 36 ezer retweetet kapott.

Az Illinois állambeli Altamontban működő McDonald’s egyik dolgozója megerősítette a Business Insidernek, hogy a promóció valóban valós volt. A vállalat szóvivője az Insidernek elmondta, hogy a gyorsétteremlánc a nyár előtt fokozza a toborzást. Elmondása szerint egyes éttermek különleges promóciókat és számos juttatást kínáltak, köztük fizetési ösztönzőket, például fizetett szabadidőt, valamint felvételi és ajánlási bónuszokat.

Az egyik floridai McDonald’s 50 dollárt ajánlott fel az potenciális alkalmazottaknak, ha csak megjelennek egy interjún. A gyorsétterem-ipart sújtja a legsúlyosabban a munkaerőhiány, miután egyre kevesebb ember tér vissza a munkaerőpiacra.

A múlt hónapban a JPMorgan országos munkaerőhiányra figyelmeztette ügyfeleit.

Forrás: bofA Global Investment Strategy, Bloomberg, Zero Hedge

A McDonald’s a toborzási promóciók mellett a következő hónapokban 10 százalékkal emeli a vállalati tulajdonú helyeken dolgozók órabérét. Ebből kimaradnak a franchise-tulajdonosok üzletei.

„Ha úgy akarnak tűnni, mintha 15 dolláros órabérre emelnék a béreket, akkor valóban 15 dolláros órabérre kellene emelniük a béreket, minden McDonald’s dolgozónak ebben az országban, minimum” – mondta Alexandria Ocasio-Cortez képviselő múlt héten.

(Zero Hedge)

Címlapkép: Schöning/ullstein bild via Getty Images

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments