Home Iphone Ingyen iPhone-t adnak ebben az amerikai Mekiben, csak menjen oda valaki dolgozni

Ingyen iPhone-t adnak ebben az amerikai Mekiben, csak menjen oda valaki dolgozni

A “Bragard” nevű Twitter-felhasználó egy illinois-i McDonald’s ablakában elhelyezett promóciós hirdetés képét tette közzé, amelyen ez állt: “Most felveszünk – ingyen iPhone”.

Azt nem közölték, hogy milyen típusú iPhone-ról van szó, de az apró betűs rész azt állította, hogy „hat hónapos munkaviszony és a foglalkoztatási feltételek teljesítése után” az új alkalmazottat egy új okostelefonnal jutalmazzák.

Bragard tweetje több mint 226 ezer lájkot és 36 ezer retweetet kapott.

Az Illinois állambeli Altamontban működő McDonald’s egyik dolgozója megerősítette a Business Insidernek, hogy a promóció valóban valós volt. A vállalat szóvivője az Insidernek elmondta, hogy a gyorsétteremlánc a nyár előtt fokozza a toborzást. Elmondása szerint egyes éttermek különleges promóciókat és számos juttatást kínáltak, köztük fizetési ösztönzőket, például fizetett szabadidőt, valamint felvételi és ajánlási bónuszokat.

Az egyik floridai McDonald’s 50 dollárt ajánlott fel az potenciális alkalmazottaknak, ha csak megjelennek egy interjún. A gyorsétterem-ipart sújtja a legsúlyosabban a munkaerőhiány, miután egyre kevesebb ember tér vissza a munkaerőpiacra.

A múlt hónapban a JPMorgan országos munkaerőhiányra figyelmeztette ügyfeleit.

Forrás: bofA Global Investment Strategy, Bloomberg, Zero Hedge

A McDonald’s a toborzási promóciók mellett a következő hónapokban 10 százalékkal emeli a vállalati tulajdonú helyeken dolgozók órabérét. Ebből kimaradnak a franchise-tulajdonosok üzletei.

“Ha úgy akarnak tűnni, mintha 15 dolláros órabérre emelnék a béreket, akkor valóban 15 dolláros órabérre kellene emelniük a béreket, minden McDonald’s dolgozónak ebben az országban, minimum” – mondta Alexandria Ocasio-Cortez képviselő múlt héten.

(Zero Hedge)

Címlapkép: Schöning/ullstein bild via Getty Images

Most Popular

Bosszantó hibától szabadulhatnak meg az iPhone-osok

Az operációs rendszer legújabb frissítése többek között az iPhone 12-es készülékekhez szabott MagSafe Battery Pack támogatását is elhozta. A telefonok hátuljához mágnesesen kapcsolódó, hátizsák...

Hamarosan itt vannak az új MacBook Pro laptopok

Szeptember és november között érkezik meg állítólag az új, 14 és 16 hüvelykes Apple MacBook Pro. Mark Gurman a Bloomberg hírlevél-szolgáltatásán keresztül újabb érdekességeket közölt...

Magyar fotós fényképe lett a 2021-es iPhone Photography Awards győztese

A zsűri Kerekes Istvánt díjazta az Év fotósa címmel a 14. iPhone Photography Awardson. Szép magyar sikerrel zárult a 14. iPhone Photography Awards....

Ha így mobilozunk, nem lesz több új iPhone – Napi.hu

A felhasználók 2-3 évente cserélik a telefonjaikat, mert megjelent egy új modell, vagy az előző tönkrement, amiben a profitmaximalizálásra törő gyártók is érdekeltek....

Recent Comments