szerda, március 22, 2023
Home Apple hírek Az amerikai gazdák már maguk is javíthatják a John Deere gépeiket

Az amerikai gazdák már maguk is javíthatják a John Deere gépeiket

Agro Napló 2023.01.12.

A Deere and Co. a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági gépgyártója beleegyezett abba, hogy vásárlóik az Egyesült Államokban saját maguk is megjavíthassák a John Deere gépeiket – írja a BBC.

Fotó: Mitt Romney John Deere traktort vezet Utahban (GENE SWEENEY JR./Getty Images via AFP), 444

 

Eddig ugyanis a gazdálkodók csak a vállalat által engedélyezett alkatrészeket és szervizeket használhattak olcsóbb, független javítási lehetőségek helyett. Az erről szóló szándéknyilatkozatot vasárnap írta alá az Amerikai Mezőgazdasági Szövetség (AFBF) és a Deere & Co.

Fogyasztói csoportok évek óta kérik a cégeket, hogy engedélyezzék ügyfeleiknek a javítást. „A gazdálkodók és állattenyésztők régóta fennálló problémáját kezeli az eszközökhöz, információkhoz és erőforrásokhoz való hozzáférést illetően, miközben védi a John Deere szellemi tulajdonjogait és biztosítja a berendezések biztonságát” – mondta Zippy Duvall, az AFBF elnöke.

A megállapodás értelmében a berendezések tulajdonosai és a független szerelők nem árulhatnak el „üzleti titkokat”, „nem bírálhatják felül a biztonsági elemeket vagy a károsanyag-kibocsátás-szabályozást, illetve nem módosíthatják a mezőgazdasági berendezések teljesítményszintjét”  – értesült a 444 cikkéből az Agro Napló.

A gazdák is részei annak a mozgalomnak, amely a javításhoz való jogot követeli magának, és nyomást gyakorol a gyártókra, hogy lehetővé tegyék az ügyfeleknek és a független szervizeknek a készülékeik javítását. 2022-ben az Apple már elindított egy „önkiszolgáló javítási” rendszert, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy saját maguk cseréljék ki a legújabb iPhone-ok akkumulátorait, képernyőit és kameráit.

Az Egyesült Királyság és az Európai Unió arra kötelezi a gyártókat, hogy bizonyos elektronikai cikkekhez pótalkatrészeket tegyenek elérhetővé az ügyfelek és a független vállalatok számára. Az Európai Parlament Kutatószolgálata szerint „a fogyasztók régóta panaszkodnak arra, hogy a termékek nemcsak gyorsabban tönkremennek, mint korábban, hanem a javításuk gyakran túl költséges, alkatrészhiány miatt nehéz megoldani, néha egyenesen lehetetlen.”

Néhány amerikai állam, például New York és Massachusetts hasonló intézkedéseket fogadott el. Biden elnök 2021-ben végrehajtói rendeletet írt alá, amelyben felszólította a Szövetségi Kereskedelmi Bizottságot, hogy dolgozzon ki egy országos intézkedést, amely lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy saját termékeiket javítsák, különösen a technológiai és a mezőgazdasági szektorban.

 

(Forrás: 444)

Source

Most Popular

Az Apple sokat kritizált lépését veheti át a Samsung

Korábban sok kritika érte a cupertinói vállalatot, amiért kivette a töltőt a dobozból, ám úgy tűnik, hamarosan a Samsung is hasonló útra léphet. ...

KárpátHír • Hírek Kárpátaljáról, Ukrajnából Önnek!

A Kremlben elrendelték, hogy senki sem használhatja az Apple mobiljait az épületben. A Reuters információi szerint az oroszok a nyugati kémektől tartanak. Source

Különleges hadművelet indul az iPhone ellen

Az orosz kormányzat nem szeretne egyetlen Apple okostelefont sem látni a minisztériumi tisztségviselők kezében. A Kommerszant tegnapi beszámolója szerint orosz kormányzati körökben kötelezően el...

Recent Comments