vasárnap, június 16, 2024
Home Apple hírek Az amerikai gazdák már maguk is javíthatják a John Deere gépeiket

Az amerikai gazdák már maguk is javíthatják a John Deere gépeiket

Agro Napló 2023.01.12.

A Deere and Co. a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági gépgyártója beleegyezett abba, hogy vásárlóik az Egyesült Államokban saját maguk is megjavíthassák a John Deere gépeiket – írja a BBC.

Fotó: Mitt Romney John Deere traktort vezet Utahban (GENE SWEENEY JR./Getty Images via AFP), 444

 

Eddig ugyanis a gazdálkodók csak a vállalat által engedélyezett alkatrészeket és szervizeket használhattak olcsóbb, független javítási lehetőségek helyett. Az erről szóló szándéknyilatkozatot vasárnap írta alá az Amerikai Mezőgazdasági Szövetség (AFBF) és a Deere & Co.

Fogyasztói csoportok évek óta kérik a cégeket, hogy engedélyezzék ügyfeleiknek a javítást. „A gazdálkodók és állattenyésztők régóta fennálló problémáját kezeli az eszközökhöz, információkhoz és erőforrásokhoz való hozzáférést illetően, miközben védi a John Deere szellemi tulajdonjogait és biztosítja a berendezések biztonságát” – mondta Zippy Duvall, az AFBF elnöke.

A megállapodás értelmében a berendezések tulajdonosai és a független szerelők nem árulhatnak el „üzleti titkokat”, „nem bírálhatják felül a biztonsági elemeket vagy a károsanyag-kibocsátás-szabályozást, illetve nem módosíthatják a mezőgazdasági berendezések teljesítményszintjét”  – értesült a 444 cikkéből az Agro Napló.

A gazdák is részei annak a mozgalomnak, amely a javításhoz való jogot követeli magának, és nyomást gyakorol a gyártókra, hogy lehetővé tegyék az ügyfeleknek és a független szervizeknek a készülékeik javítását. 2022-ben az Apple már elindított egy „önkiszolgáló javítási” rendszert, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy saját maguk cseréljék ki a legújabb iPhone-ok akkumulátorait, képernyőit és kameráit.

Az Egyesült Királyság és az Európai Unió arra kötelezi a gyártókat, hogy bizonyos elektronikai cikkekhez pótalkatrészeket tegyenek elérhetővé az ügyfelek és a független vállalatok számára. Az Európai Parlament Kutatószolgálata szerint „a fogyasztók régóta panaszkodnak arra, hogy a termékek nemcsak gyorsabban tönkremennek, mint korábban, hanem a javításuk gyakran túl költséges, alkatrészhiány miatt nehéz megoldani, néha egyenesen lehetetlen.”

Néhány amerikai állam, például New York és Massachusetts hasonló intézkedéseket fogadott el. Biden elnök 2021-ben végrehajtói rendeletet írt alá, amelyben felszólította a Szövetségi Kereskedelmi Bizottságot, hogy dolgozzon ki egy országos intézkedést, amely lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy saját termékeiket javítsák, különösen a technológiai és a mezőgazdasági szektorban.

 

(Forrás: 444)

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments