szerda, március 22, 2023
Home Apple hírek Benedek Attila: a jövő autója a szélvédőre vetíti az információkat és kommunikál…

Benedek Attila: a jövő autója a szélvédőre vetíti az információkat és kommunikál…

Két új tendencia alakul ki: az egyik az, ahogyan az autógyárak átalakulnak mobilitás szolgáltatóvá, és ezzel párhuzamosan az elektromos autók gyártása még jobban beindul, a másik tendencia pedig a hagyományos autószalonok eddigi megszokott működésének átalakulása – erről beszélt Benedek Attila autós újságíró a Jazzy Business Class műsorában.

Benedek szerint sok autógyár dolgozik azon, hogy repülő autókat fejlesszen. Egy los angelesi kiállításon már be is mutattak egy-két típust, többek között a Hyundai is. Az autós újságíró szerint egyelőre repülőtéri transzfereken keresztül lesz első lépésben működőképes az autós repülés, elsősorban prémium ügyfelek részére.

A kijelzők területén is két vonalat lehet megkülönböztetni. Az egyiket a Mercedes képviseli, ahol a műszerfal helyét kijelző vette át. A másikat a  BMW, aki nemrég mutatott be egy új koncepcióutót, amit majd Debrecenben is fognak gyártani. Ebben a műszerfal csupasz, mint egy versenyautónál, és a szélvédőre vetíti ki az információkat, illetve kiterjesztett valóságot használ. Ez az autó kommunikál a gyalogosokkal is, váltogatja a külső színét is. A BMW autója vetiti előre a közeljövőt Benedek véleménye szerint.

 

Az önvezetésről Benedek azt mondta, megoldhatatlannak látszó feladat, mert iszonyú mennyiségű számítástechnikai teljesítmény kell hozzá.  Az a kulcskérdés ez ügyben, hogy problémás esetben a három-négy lehetséges döntésből a program melyiket válassza, és a választásért kié a felelősség. 

A jövő autója átalakíthatja az egész ágazatot, mert az elektromos autóknak nagyságrendekkel kevesebb a szervizigénye. A mostani elektromos autóknál is látszik a gyártáson, az alkatrészeken, a szervizen kevesebbet tudnak keresni, ezért az extrákkal próbálják kompenzálni a kieső bevételt. Elérhető a Youtube, a Netflix az autóban az abszolút kényelem mellett, így a különböző funkciók előfizetésével próbál a szegmens profithoz jutni. Egyre nagyobb szerepet kap az infotainment rendszerek fejlesztése. Sok nagy számítástechnikai cég, mint pl. a Google, az Apple erre az autóterületre fókuszál, így válik a terület mobilitás szolgáltatóvá. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Bemutatják a GIGA 001-es rendszámú Tesla-autót a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó Gigafactory nevű gyárának megnyitóján a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2022. március 22-én. MTI/EPA/Action Press pool/Christian Marquardt)

 

Source

Most Popular

Az Apple sokat kritizált lépését veheti át a Samsung

Korábban sok kritika érte a cupertinói vállalatot, amiért kivette a töltőt a dobozból, ám úgy tűnik, hamarosan a Samsung is hasonló útra léphet. ...

KárpátHír • Hírek Kárpátaljáról, Ukrajnából Önnek!

A Kremlben elrendelték, hogy senki sem használhatja az Apple mobiljait az épületben. A Reuters információi szerint az oroszok a nyugati kémektől tartanak. Source

Különleges hadművelet indul az iPhone ellen

Az orosz kormányzat nem szeretne egyetlen Apple okostelefont sem látni a minisztériumi tisztségviselők kezében. A Kommerszant tegnapi beszámolója szerint orosz kormányzati körökben kötelezően el...

Recent Comments