szombat, május 25, 2024
Home Apple hírek Az Apple a globális felújított okostelefon-piac közel felét birtokolja

Az Apple a globális felújított okostelefon-piac közel felét birtokolja

A Samsungnak is van egy hasonló kezdeményezése.

Az Apple 2022-ben a globális felújított okostelefon-piac mintegy felét szerezte meg. A második helyet a Samsung szerezte meg az eladások 26 százalékával – derül ki a Counterpoint kutatócég adataiból.

Az eredményekből az is kiderült, hogy a felújított okostelefon-szállítások globálisan 5 százalékkal nőttek az előző évhez képest. Ez éles ellentétben áll az új telefonok szállításával, amely az IDC piacelemző cég szerint 11,3 százalékkal csökkent 2022-ben.

A Counterpoint úgy véli, hogy a globális adatot visszavetette, hogy a felújított okostelefonok értékesítése 17 százalékkal esett Kínában, amit nagyrészt az ottani covid-járvány kiújulása és a nyomában járó korlátozási hullám okozott.

„Az Apple globális volumene 2022-ben 16 százalékkal nőtt az előző évhez képest, így másodlagos piaci részesedése meghaladta a 49 százalékot” – írta közleményében a Counterpoint, hozzátéve, hogy a technológiai óriás jelenleg a leggyorsabban növekvő márka a használt és felújított szektorban világszerte.

Glen Cardoza, a Counterpoint vezető elemzője azonban megjegyezte, hogy a felújított készülékek kínálata továbbra is korlátozott, mivel az emberek hosszabb ideig tartják meg okostelefonjukat.

Az Apple online áruházán keresztül vásárolt felújított iPhone-ok friss akkumulátorral, új külső burkolattal, frissen cserélt alkatrészekkel (ha szükséges) és egy év garanciával érkeznek. A készülékeket alaposan megtisztítják és tesztelik is a kiszállítás előtt. Sőt, vadonatúj dobozban, új kábelekkel és tartozékokkal együtt küldik ki őket.

Mivel az ügyfelek folyamatosan frissítik készülékeiket, és sokan úgy döntenek, hogy elcserélik meglévő iPhone-jukat, az Apple felújított készülékek (és más eszközök) weboldalát folyamatosan frissítik.

A Samsungnak is van egy felújított telefonokat értékesítő online áruháza, ahol hasonlóan nagy árengedményeket kínálnak néhány csúcskategóriás Galaxy készülékre. És akárcsak az Apple, a Samsung is alaposan felújítja a készüléket, és vadonatúj alkatrészekkel egészíti ki, mielőtt továbbértékesíti.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments