szerda, április 24, 2024
Home Apple hírek Ha gyakran elkóborol, vagy elbújik a macskád, ez az eszköz segíthet rajtad

Ha gyakran elkóborol, vagy elbújik a macskád, ez az eszköz segíthet rajtad

Aggódó gazdiknak érkezett hasznos segítség.

A macskatulajdonosok számára ismerős jelenség, hogy a kisállat akár egy zsebkendőnyi szobában is képes úgy elbújni, hogy már mindenki azt hiszi, kereket oldott. A kijárós cicáknál pedig szintén gyakori az aggodalom, hogy merre kolbászolnak éppen.

Ezen segíthet az Apple nyomkövetőjének az AirTag-nek az elsőszámú riválisa, a Tile, amely ezúttal egy különleges, cicák figyelésére alkalmas eszközt dobott piacra.

A Tile for Cats valójában a már létező Tile Sticker nyomkövetők speciális változata, amelyhez a 40 dolláros ár kfiizetéséért cserébe egy macskákra aggatható szilikon nyakörvet is kapunk, amely megvédi a Tile egységet a macskák általános viselkedésének következményeitől.

A macskakövető egység a cég ígérete szerint három évig működőképes marad, ha pedig lemerülne benne az elem, könnyedén kicserélhető. A Tile for Cats hatótávja 76,2 méter, és működik Android és iOS operációs rendszert futtató készülékekkel is.

A Tile nyomkövetői együttműködnek a Siri, Alexa és Google Assistant digitális asszisztensekkel, így akár ezeket az eszközöket is megkérdezhetjük a cicánk hollétéről.

Bár semmi sem indokolja, a cég egyelőre kifejezetten macskák számára kínálja az újdonságot, a Tile for Dogs változatot egyelőre még nem tervezik piacra dobni. Ettől függetlenül az ebekhez is használható lehet, különösen, mivel olcsóbb a körülbelül 50 dollárért kapható, GPS-alapú nyomkövetőknél. Az AirTag darabjáért ugyan csak 29 dollárt kér az Apple, igaz, ehhez szükség lesz valamilyen almás készülékre, például egy iPhone-ra vagy iPad-re is.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments