szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek Az Apple is nagy terveket szövöget a metaverzumban

Az Apple is nagy terveket szövöget a metaverzumban

A vállalatnak 14 000 AR-alkalmazása van az App Store-ban, és Cook azt sugallta, hogy ez a szám további befektetésekkel növekedni fog.

Nagy potenciált látunk ebben a térben, és ennek megfelelően fektetünk be

– mondta Cook arra a kérdésre válaszolva, hogy milyen tervei vannak a metaverzummal kapcsolatban.

A metaverzumról szólóan cikksorozatot is írtunk, melynek első részében igyekeztünk elmagyarázni, mi is az a metaverzum, amásodik részben a már létező világokat mutattuk be, aharmadikban a platformok mögötti tokenekről írtunk, anegyedik részben a metaverzummal kapcsolatos különböző befektetési lehetőségekről írtunk, és végül az ötödik részben azokat a készülékeket mutattuk, amelyekkel csatlakozhatunk a különböző platformokhoz.

Ming-Chi Kuo, az Apple elemzője és a Bloomberg arról számolt be, hogy az Apple idén vagy jövőre tervezi egy AR headset piacra dobását, amelyet később szemüvegek követnek. Az Apple nyilvánosan még nem ismerte el ezeket a terveket.

Míg a Meta inkább az Oculus headsetet választotta a metaverzum építésére, addig az Apple eddig az AR technológiára tette le a voksát. Az Apple headsetjének megjelenését 2022-re tervezték, de a Bloomberg január 14-én arról számolt be, hogy hardveres és szoftveres kihívások miatt késhet.

Cook csütörtöki megjegyzései, valamint a becsléseket felülmúló negyedéves profit és árbevétel hozzájárultak ahhoz, hogy az Apple részvényei közel 5 százalékkal emelkedtek a zárás utáni kereskedésben.

Cook csütörtökön külön elmondta, hogy az Apple kutatás-fejlesztési erőfeszítései a hardver, a szoftver és a szolgáltatások metszéspontjára összpontosítanak.

Elég sok befektetés megy olyan dolgokba, amelyek jelenleg nincsenek a piacon

– mondta

Egy AR-eszköz számos lehetőséget nyithatna meg az előfizetések növelésére. Például a meglévő fitneszedzések és videótartalmak kínálata vonzóbbá válhatna immerzív AR-élmények révén. A metaversumhoz kapcsolódó szolgáltatások, például az AR-alkalmazások megfordíthatják az Apple bevételi összetételét – mondta Neil Shah, a Counterpoint Research elemzője, utalva az egyre jelentősebb szolgáltatások üzletágra.

Címlapkép: Getty Images

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments