csütörtök, május 19, 2022
Home Apple hírek Az Apple is nagy terveket szövöget a metaverzumban

Az Apple is nagy terveket szövöget a metaverzumban

A vállalatnak 14 000 AR-alkalmazása van az App Store-ban, és Cook azt sugallta, hogy ez a szám további befektetésekkel növekedni fog.

Nagy potenciált látunk ebben a térben, és ennek megfelelően fektetünk be

– mondta Cook arra a kérdésre válaszolva, hogy milyen tervei vannak a metaverzummal kapcsolatban.

A metaverzumról szólóan cikksorozatot is írtunk, melynek első részében igyekeztünk elmagyarázni, mi is az a metaverzum, amásodik részben a már létező világokat mutattuk be, aharmadikban a platformok mögötti tokenekről írtunk, anegyedik részben a metaverzummal kapcsolatos különböző befektetési lehetőségekről írtunk, és végül az ötödik részben azokat a készülékeket mutattuk, amelyekkel csatlakozhatunk a különböző platformokhoz.

Ming-Chi Kuo, az Apple elemzője és a Bloomberg arról számolt be, hogy az Apple idén vagy jövőre tervezi egy AR headset piacra dobását, amelyet később szemüvegek követnek. Az Apple nyilvánosan még nem ismerte el ezeket a terveket.

Míg a Meta inkább az Oculus headsetet választotta a metaverzum építésére, addig az Apple eddig az AR technológiára tette le a voksát. Az Apple headsetjének megjelenését 2022-re tervezték, de a Bloomberg január 14-én arról számolt be, hogy hardveres és szoftveres kihívások miatt késhet.

Cook csütörtöki megjegyzései, valamint a becsléseket felülmúló negyedéves profit és árbevétel hozzájárultak ahhoz, hogy az Apple részvényei közel 5 százalékkal emelkedtek a zárás utáni kereskedésben.

Cook csütörtökön külön elmondta, hogy az Apple kutatás-fejlesztési erőfeszítései a hardver, a szoftver és a szolgáltatások metszéspontjára összpontosítanak.

Elég sok befektetés megy olyan dolgokba, amelyek jelenleg nincsenek a piacon

– mondta

Egy AR-eszköz számos lehetőséget nyithatna meg az előfizetések növelésére. Például a meglévő fitneszedzések és videótartalmak kínálata vonzóbbá válhatna immerzív AR-élmények révén. A metaversumhoz kapcsolódó szolgáltatások, például az AR-alkalmazások megfordíthatják az Apple bevételi összetételét – mondta Neil Shah, a Counterpoint Research elemzője, utalva az egyre jelentősebb szolgáltatások üzletágra.

Címlapkép: Getty Images

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments