kedd, október 4, 2022
Home Apple hírek Az Apple is nagy terveket szövöget a metaverzumban

Az Apple is nagy terveket szövöget a metaverzumban

A vállalatnak 14 000 AR-alkalmazása van az App Store-ban, és Cook azt sugallta, hogy ez a szám további befektetésekkel növekedni fog.

Nagy potenciált látunk ebben a térben, és ennek megfelelően fektetünk be

– mondta Cook arra a kérdésre válaszolva, hogy milyen tervei vannak a metaverzummal kapcsolatban.

A metaverzumról szólóan cikksorozatot is írtunk, melynek első részében igyekeztünk elmagyarázni, mi is az a metaverzum, amásodik részben a már létező világokat mutattuk be, aharmadikban a platformok mögötti tokenekről írtunk, anegyedik részben a metaverzummal kapcsolatos különböző befektetési lehetőségekről írtunk, és végül az ötödik részben azokat a készülékeket mutattuk, amelyekkel csatlakozhatunk a különböző platformokhoz.

Ming-Chi Kuo, az Apple elemzője és a Bloomberg arról számolt be, hogy az Apple idén vagy jövőre tervezi egy AR headset piacra dobását, amelyet később szemüvegek követnek. Az Apple nyilvánosan még nem ismerte el ezeket a terveket.

Míg a Meta inkább az Oculus headsetet választotta a metaverzum építésére, addig az Apple eddig az AR technológiára tette le a voksát. Az Apple headsetjének megjelenését 2022-re tervezték, de a Bloomberg január 14-én arról számolt be, hogy hardveres és szoftveres kihívások miatt késhet.

Cook csütörtöki megjegyzései, valamint a becsléseket felülmúló negyedéves profit és árbevétel hozzájárultak ahhoz, hogy az Apple részvényei közel 5 százalékkal emelkedtek a zárás utáni kereskedésben.

Cook csütörtökön külön elmondta, hogy az Apple kutatás-fejlesztési erőfeszítései a hardver, a szoftver és a szolgáltatások metszéspontjára összpontosítanak.

Elég sok befektetés megy olyan dolgokba, amelyek jelenleg nincsenek a piacon

– mondta

Egy AR-eszköz számos lehetőséget nyithatna meg az előfizetések növelésére. Például a meglévő fitneszedzések és videótartalmak kínálata vonzóbbá válhatna immerzív AR-élmények révén. A metaversumhoz kapcsolódó szolgáltatások, például az AR-alkalmazások megfordíthatják az Apple bevételi összetételét – mondta Neil Shah, a Counterpoint Research elemzője, utalva az egyre jelentősebb szolgáltatások üzletágra.

Címlapkép: Getty Images

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments