csütörtök, augusztus 5, 2021
Home Apple hírek Az Apple maga mögé szorította a Samsungot

Az Apple maga mögé szorította a Samsungot

A világ összes okostelefon-gyártójánál több készüléket adott el az Apple a tavalyi utolsó negyedévben. Az amerikai óriás ezzel 2016 óta először előzte meg a Samsungot a világranglistán.

Évek óta nem látott erős negyedévet produkált az okostelefon-eladásokban az Apple. Az iPhone gyártója minden riválisánál több készüléket adott el 2020 negyedik negyedévévében, amivel – 2016 óta először – megelőzte a Samsungot – írja a CNBC.

A Gartner hétfőn publikált kutatása szerint az amerikai óriás közel 80 millió okostelefont értékesített a tavalyi utolsó negyedévben, köszönhetően elsősorban az erős ünnepi szezonnak, illetve az iPhone 12 eszközöknek, melyek az új dizájn mellett 5G-kompatibilis készülékek. Az új eszközök egyébként a negyedik negyedévben kerültek piacra, vagyis nem voltak kaphatók a három hónapos periódus egészében.

A friss adatok emellett arra is utalnak, hogy az Apple a versenytársainál erősebben vészelte át a koronavírus-járványból adódó gazdasági nehézségeket.

Az iPhone 12 sokat segített az Apple teljesítményénForrás: Apple

Mindeközben a múlt hónapban egy másik cég, az IDC kutatása úgy számolt, hogy az Apple 90,1 millió okostelefont adott el a tavalyi negyedik negyedévben, amivel minden versenytársnál erősebb időszakot produkált.

A számításokban azért is lehetnek eltérések, mert az Apple maga nem publikálja a pontos eladási számokat. Azt viszont a vállalat közzétette, hogy az iPhone-okból befolyó bevételek, éves alapon, 17 százalékkal bővültek a tavalyi utolsó negyedévben, elérve a 65,6 milliárd dollárt. Az Apple teljesítménye egyébként erősen szezonális, és a december (elsősorban az ünnepi eladások miatt) rendre a vállalat legerősebb hónapja az értékesítések terén.

Ezzel együtt a globális okostelefon-eladások 5,4 százalékkal csökkentek 2020-ban – derül ki a Gartner számításaiból. Az Apple készülékeinek eladásai 3,3 százalékkal emelkedtek a tavalyi évben, de az év egészében még így is a Samsung adta el világszerte a legtöbb okostelefont – még úgy is, hogy a Samsung összesített eladásai 14,6 százalékkal zsugorodtak az évben.

A legnagyobb zuhanást a Huawei szenvedte el, jelentős részben az amerikai szankciók miatt. A kínai gyártó eladásai 24,1 százalékkal csökkentek 2020-ban.

Most Popular

Minél hamarabb frissítse az iPhone-ját és az iPadjét! | 24.hu

Az Apple új frissítést tett elérhetővé iPhone és iPad eszközökre, és az iOS 14.7.1-et érdemes minél hamarabb telepíteni a kompatibilis eszközökre, ugyanis komoly biztonsági...

Az Apple verhetetlen, ha tabletekről van szó | 24.hu

A piacvezető Apple több táblagépet értékesített, mint a második és harmadik helyezett együttvéve. Az IDC piackutató cég közzétette legújabb, 2021. második negyedévéről szóló...

Egy év után kapta vissza a tulajdonosa a folyóba esett iPhone-ját

Egy skót folyó medrében bukkant egy búvár a piros színű iPhone-ra, ami egy éven át hevert ott. Az elmúlt években több történetet is...

Furcsa hiba: minden előjel nélkül törhet el az új MacBook Pro kijelzője

Több felhasználó is arra panaszkodott, hogy az M1-es processzorral szerelt MacBook kijelzője minden különösebb erőbehatás nélkül, magától berepedt. Bármennyire is vigyáz valaki a...

Recent Comments