Home Apple hírek Az Apple maga mögé szorította a Samsungot

Az Apple maga mögé szorította a Samsungot

A világ összes okostelefon-gyártójánál több készüléket adott el az Apple a tavalyi utolsó negyedévben. Az amerikai óriás ezzel 2016 óta először előzte meg a Samsungot a világranglistán.

Évek óta nem látott erős negyedévet produkált az okostelefon-eladásokban az Apple. Az iPhone gyártója minden riválisánál több készüléket adott el 2020 negyedik negyedévévében, amivel – 2016 óta először – megelőzte a Samsungot – írja a CNBC.

A Gartner hétfőn publikált kutatása szerint az amerikai óriás közel 80 millió okostelefont értékesített a tavalyi utolsó negyedévben, köszönhetően elsősorban az erős ünnepi szezonnak, illetve az iPhone 12 eszközöknek, melyek az új dizájn mellett 5G-kompatibilis készülékek. Az új eszközök egyébként a negyedik negyedévben kerültek piacra, vagyis nem voltak kaphatók a három hónapos periódus egészében.

A friss adatok emellett arra is utalnak, hogy az Apple a versenytársainál erősebben vészelte át a koronavírus-járványból adódó gazdasági nehézségeket.

Az iPhone 12 sokat segített az Apple teljesítményénForrás: Apple

Mindeközben a múlt hónapban egy másik cég, az IDC kutatása úgy számolt, hogy az Apple 90,1 millió okostelefont adott el a tavalyi negyedik negyedévben, amivel minden versenytársnál erősebb időszakot produkált.

A számításokban azért is lehetnek eltérések, mert az Apple maga nem publikálja a pontos eladási számokat. Azt viszont a vállalat közzétette, hogy az iPhone-okból befolyó bevételek, éves alapon, 17 százalékkal bővültek a tavalyi utolsó negyedévben, elérve a 65,6 milliárd dollárt. Az Apple teljesítménye egyébként erősen szezonális, és a december (elsősorban az ünnepi eladások miatt) rendre a vállalat legerősebb hónapja az értékesítések terén.

Ezzel együtt a globális okostelefon-eladások 5,4 százalékkal csökkentek 2020-ban – derül ki a Gartner számításaiból. Az Apple készülékeinek eladásai 3,3 százalékkal emelkedtek a tavalyi évben, de az év egészében még így is a Samsung adta el világszerte a legtöbb okostelefont – még úgy is, hogy a Samsung összesített eladásai 14,6 százalékkal zsugorodtak az évben.

A legnagyobb zuhanást a Huawei szenvedte el, jelentős részben az amerikai szankciók miatt. A kínai gyártó eladásai 24,1 százalékkal csökkentek 2020-ban.

Most Popular

iPhone-on és iPaden is elérhetővé vált a Netflix Games

Nem sokkal az után, hogy a hét elején írtunk a Netflix Games lehetséges érkezéséről az iOS-t és iPadOS-t futtató eszközökre, a streamingszolgáltató ténylegesen elérhetővé...

Az Apple nem kér a bitcoinból

A The New York Times éves online DealBook rendezvénye a digitális eszközökről szólt, ennek kapcsán pedig Tim Cook, az Apple ügyvezetője is adott egy...

Figyelmezteti a szülőt az iPhone, ha a gyerek szexuális tartalmú képpel találkozik

Az iOS 15.2 operációs rendszer fejlesztői bétájában tűnt fel az augusztusban bejelentett és bemutatott új funkció, melynek segítségével az iPhone és iPad eszközökön...

iPhone-t használ? Így kapcsolhatja be a Sötét módot a Google Térképben

A Google még augusztusban jelentette be, hogy jön a Sötét mód az iPhone-okon használt Google Térképbe is. A Google bő egy éve tette...

Recent Comments