szombat, július 20, 2024
Home Apple hírek Az Apple társalapítója nem tudja megkülönböztetni az iPhone 13-at az iPhone 12-től

Az Apple társalapítója nem tudja megkülönböztetni az iPhone 13-at az iPhone 12-től

Steve Wozniak mentségére szóljon, hogy ez bizony nem is olyan könnyű feladat.

Az Apple szeptemberben mutatta be az iPhone 13-szériát, ami csak kisebb finomhangolásokat (valamivel nagyobb teljesítmény, ügyesebb kamerák, jobb üzemidő) eszközölt a teljes dizájnváltást hozó iPhone 12-es modellekhez képest.

A készülékek fogadtatása összességében mégis pozitívan alakult, részben azért, mert az elmúlt évek során Tim Cookék már hozzászoktatták a közönséget, hogy többnyire csak minden második évben villantanak komolyabb újdonságokat.

Ennek ellenére rosszul eshet a cupertinóiaknak, hogy a vállalat egykori társalapítója, Steve Wozniak egy közelmúltbeli interjúban maga is hangsúlyozta az iPhone 12 és az iPhone 13 közötti elhanyagolható különbséget:

„Megvan az új iPhone. Valójában nem tudom megkülönböztetni [az előzőtől], de tényleg. Feltételezem, hogy a rajta lévő szoftver a régebbi iPhone-okkal is működik, és ez jó.”

– nyilatkozta a Yahoo Finance-nek a veterán Apple-rajongók által csak Wozként emlegetett Wozniak, aki még 1985-ben hagyta ott a kilenc évvel korábban alapított almás céget, hogy saját üzleti ötleteit valósíthassa meg.

Nem ez az első alkalom, hogy a manapság már a világűr megtisztításán dolgozó mérnök megjegyzést tesz az Apple-termékek egyformaságára: az iPhone 8 2017-es megjelenésekor azt fejtegette, hogy az igazából megegyezik az iPhone 7-tel, ami már eleve az iPhone 6 reinkarnációja volt.

A 71 éves Wozniak egyébként a javításhoz való jog aktív támogatója, így vélhetően nem is tartja ördögtől való dolognak, ha egy új modell nem készteti vásárlásra az egy évvel korábban piacra dobott mobilok tulajdonosait.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments