vasárnap, december 10, 2023
HomeApple hírekAz ügyfél-elégedettségi felmérés szerint a Samsung...

Az ügyfél-elégedettségi felmérés szerint a Samsung…

2023.05.17| Android Authority

Tavaly a Samsung és az Apple pontosan egyforma pontszámot ért el. Idén már nem.

Az Amerikai Ügyfélelégedettségi Index (ACSI) minden évben kiad egy jelentést, amely az Egyesült Államok legjobb okostelefonjairól alkotott véleményeket veszi körül. Tavaly azt láttuk, hogy az amerikaiak véleménye a Samsungról és az Apple-ről nagyjából megegyezett. Mindkét vállalat 80/100-as pontszámot kapott.

Az ACSI 2022-2023-as jelentése azonban másról árulkodik. Úgy tűnik, hogy az amerikai fogyasztók szerint az Apple valamivel jobban teljesít, mivel pontszáma 81/100-ra emelkedett. A Samsung sajnos nem tudott ugyanennyit javítani, így megrekedt a tavalyi pontszámánál. Ez azt jelenti, hogy hivatalosan a fogyasztók körében az Apple iránti elégedettség erősebb, mint a Samsungé, legalábbis az Egyesült Államokban.

Az ügyfél-elégedettségi felmérés szerint a Samsung nagyszerű - de az Apple jobb

Az eredményekhez az ACSI 15.881 véletlenszerűen kiválasztott vásárlót kérdezett meg, akiket 2022 áprilisa és 2023 márciusa között e-mailben kerestek meg.

Érdekes módon a Google ugyanazt a növekedést érte el, mint az Apple. Tavaly a Google 77/100-as pontszámmal rendelkezett, de ezt idén 78/100-ra tudta növelni. Elméletileg, ha a Google ezt tartani tudja, akkor jövőre vagy az azt követő évben akár a Samsunghoz is felzárkózhat.

Eközben a Motorola idén jelentősen visszaesett, akárcsak a „Minden más” kategória. Ez utóbbi kategóriába a kisebb amerikai játékosok tartoznak, köztük a OnePlus, a TCL, a Nokia stb.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Az ügyfél-elégedettségi felmérés szerint a Samsung nagyszerű - de az Apple jobb

Az ACSI 2022-2023-as jelentésében az eredmények először mutatják azt is, hogy az 5G-s okostelefonokkal való elégedettség magasabb, mint a nem-5G-s telefonokkal, előbbiek esetében 80/100, utóbbiaknál 72/100 a pontszám. Ennek van értelme, hiszen az amerikaiak által vásárolt telefonok többsége ekkor már 5G-képes lesz.

A teljes jelentés megtekinthető az ACSI weboldalán, bár a megtekintéséhez regisztrációra van szükség.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:

messenger whatsapp facebook twitter email

Source

Most Popular

Recent Comments